Dacă nu ai mâncat până acum salată de fasole boabe, este timpul să o încerci, pentru că este delicioasă și reprezintă o sursă bogată de proteine, vitamine și minerale importante pentru sănătate. De asemenea, pentru că este săracă în grăsimi, salata de fasole este indicată la dietă.

Salata de fasole boabe este foarte simplu de făcut și poate fi servită la cină, dar la fel de bine poate fi luată și la pachet, la serviciu. Americanii iubesc această salată și o prepară în diverse ocazii, fiind nelipsită la picnicuri și petreceri. Încearc-o și tu și alege să o prepari cu un sos de usturoi și muștar, ca dressing, pentru a obține o salată nemaipomenit de gustoasă!

Ingrediente

La această salată se pot folosi orice fel de boabe de fasole, în funcție de preferințele fiecăruia. Poți folosi de la trei la cinci tipuri de fasole boabe din conservă.

  • fasole
  • Ceapă verde tăiată mărunt
  • Ardei gras
  • Castravete tăiat cubulețe
  • Pătrunjel

Ingrediente pentru sos

Cel mai bun sos este cel cu muștar și usturoi, iar cantitățile folosite pentru prepararea lui depind de mărimea salatei și de gustul fiecăruia. Așadar, iată care sunt ingredientele folosite:

  • 2-3 lingurițe de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 1 linguriță de miere
  • 1-2 căței de usturoi mărunțit bine
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

  1. Adaugă toate ingredientele pentru salată într-un bol mare.
  2. Amestecă ingredientele pentru sos. Adaugă-l peste boabele de fasole. Lasă câteva minute să se întrepătrundă sosul. Dacă îți rămâne salată, o poți păstra în frigider timp de două zile.

Salata de fasole boabe este o sursă excelentă de vitamine, iar cum sezonul rece se apropie, avem nevoie să consumăm mâncăruri sănătoase care să ne umple de energie. Prin urmare, dacă vrei să fii în formă maximă, prepară-ți această salată cât mai des posibil!

SURSA: Divahair.ro

Distribuie articolul: