Un nor de praf adus din Sahara a acoperit Atena și alte orașe grecești. Este cel mai grav fenomen din ultimii șase ani, conform meteorologilor. În plus, în urma ploilor de marți, noaptea, acesta a ajuns până în România și Republica Moldova. Agenția de Mediu din țară afirmă că picăturile de ploaie cu praf nu reprezintă un pericol semnificativ pentru sănătate. Imaginile apocaliptice au devenit virale pe internet.

O ceață galben-portocalie a acoperit mai multe regiuni din Grecia, reducând vizibilitatea și determinând autoritățile să avertizeze populația cu privire la riscurile pentru sănătate. Persoanele cu afecțiuni respiratorii au fost sfătuite să rămână în case. Din cauza vântului puternic din sud, praful saharian a ajuns și în Moldova. Dimineața, internauții au împărtășit imagini video cu norul de praf portocaliu deasupra Chișinăului.

Șoferii au fost surprinși când și-au găsit mașinile acoperite de un strat de praf gălbui. Oamenii au făcut cozi la spălătorii pentru a-și curăța automobilele.

Fenomenul a afectat și țara vecină, România. Locuitorii de peste Prut au publicat imagini video cu mâzga de culoare portocalie care s-a așezat pe mașini și pervazuri.

 

 

Distribuie articolul: