Opt persoane care au călătorit cu un vas de croazieră au fost abandonate pe una dintre insulele din statul african São Tomé și Príncipe, deoarece s-au întors prea târziu la navă. Acești pasageri se străduiesc de câteva zile să recupereze vasul Norwegian Dawn, care se deplasează de-a lungul coastei de vest a Africii. Printre acești pasageri se află mai mulți bătrâni, o persoană paraplegică și o femeie însărcinată.

Cei opt pasageri au ajuns cu întârziere înapoi la navă pe 27 martie, după ce au rămas în urmă în timp ce se plimbau pe insulă sau participau la un tur privat și au ratat ultima barcă care i-ar fi dus înapoi pe vas.

„Cu toate că este o situație foarte nefericită, vizitatorii sunt responsabili să se asigure că se întorc pe vas la timpul stabilit, care este comunicat tuturor prin interfonul navei, în comunicațiile zilnice și postat chiar înainte de ieșirea de pe vas”, a transmis compania.

Aceștia au petrecut 15 ore, călătorind prin șase țări din Africa, pentru a încerca să ajungă din urmă vasul în Gambia, însă acesta nu s-a putut apropia de țărm din cauza nivelului scăzut al apei și a mai petrecut o zi în larg. Grupul încearcă acum să ajungă în Senegal, următoarea oprire programată a vasului de croazieră.

Familia Campbell a spus că unul dintre pasageri a rămas fără medicamente pentru inimă de cinci zile și i s-a făcut rău. Jay Campbell a explicat că organizatorii turului pe care l-au făcut pe insulă i-au asigurat că vor ajunge înapoi pe vas. Operatorul turului l-a anunțat pe căpitanul vasului că pasagerii se află pe drum, dar că vor întârzia. Cu toate că vasul era încă în port când aceștia s-au întors, căpitanul nu i-a lăsat să se întoarcă la bord.

Autoritățile portuare au încercat să îl contacteze pe căpitan, dar acesta a respins apelul. Singurul mod pentru pasageri de a contacta echipajul vasului este prin e-mail, însă aceștia nu le-au răspuns, potrivit lui Campbell. Pentru că nu aveau carduri de credit acceptate în São Tomé și Príncipe, pasagerii au cheltuit mii de dolari de pe cardurile de Visa pentru cazare și alte produse esențiale.

Unul dintre pasageri a avut o urgență medicală și a rămas internată într-un spital de pe insulă. Fiica ei din California încearcă acum să o ajute pe mama ei să se întoarcă în America. Website-ul CruiseMapper.com arată că vasul de croazieră Norwegian Dawn a ajuns marți în portul din Dakar, Senegal.

Distribuie articolul: