Actrița de teatru și film, Eugenia Botnaru, s-a stins din viață, scrie TV8.md. Actrița a jucat în sute de spectacole, printre care „Păsările tinereții noastre”, „Singur în fața dragostei”, activând și în cadrul Asociației lui Tudor Tătaru.

Eugenia Botnaru s-a născut la 3 ianuarie 1936, în satul Gribova, raionul Drochia, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Actorie a Institutului de Arte „G. Muzicescu” din Chișinău în ani 1958–1962, în clasa profesorilor V. Gherlac, P. Baracci, V. Cupcea.

A activat în trupa Teatrului dramatic „Aleksandr Pușkin”, astări Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, în anii 1957–1989, după care la Teatrul folcloric „Ion Creangă” până în 1996. Din 1996, a activat în cadrul Asociației de Creație „Buciumul”.

Actrița Eugenia Botnaru a jucat în sute de spectacole de teatru, film și spectacole radio. Are mulți discipoli, activând și în calitate de pedagog în domeniu. Generații întregi au crescut cu vocea ei inconfundabilă, cu jocul de mare talent în spectacolele „Păsările tinereții noastre”, „Soacra cu trei nurori”, „Tata”, „Pomul vieții”, „Cât o fi să mai trăim”, „Muza de la Burdujeni”, „Zamolxe”, „Război și pace”, pelicula cinematografică „Singur în fața dragostei”, dar și multe multe altele.

Sursa: Tv8.md

Foto: Adriana Vasilcov