Copiii prematuri sunt supuși la numeroase riscuri. Nu toți supraviețuiesc sau cel puțin nu ajung să se dezvolte la fel de bine ca și vârstnicii lor. Dar povestea pe care vrem să o împărtășim, demonstrează că minunile există. 

Există mai multe tipuri de prematuritate. Și gradul extrem este luat în considerare atunci când copilul s-a născut înainte de a 28-a săptămână de sarcină. Desigur, există cazuri în care medicii au salvat copiii chiar și în a 22-a săptămână, dar acest lucru se întâmplă extrem de rar, dar asta nu înseamnă că nu pot apărea complicații ulterior.

Cu ceva timp în urmă, într-unul din spitalele din Marea Britanie, a fost salvată o fetiță care s-a născut în a 27-a săptămână. Această situație deja a fost dificilă din cauza că, începând cu aproximativ a 20-a săptămână de sarcină, bebelușul nu a primit toți nutrienții necesari. Într-un final, mamei i s-a diagnosticat insuficiența placentară. Fetița s-a născut printr-o operație cezariană de urgență. Greutatea sa nu a ajuns nici măcar la jumătate de kilogram.

 

Părinții și-au numit fiica Orly-May. Acum ea se află încă în secția de neonatologie, într-o cutie specială care îi asigură viața. Dar la început, chiar și echipamentul special era neputincios, iar medicii pregăteau familia pentru final negativ.

Pentru ai oferi bebelușului cel mai confortabil mediu, similar cu cel al mamei, medicii au luat decizia de a o înfășura în … pungi de plastic! Ele, spre deosebire de cutiile izolatoare, au păstrat căldura maximă și a ajutat la eliminarea stării critice a nou-născutei. Cu siguranță, această decizie pare extrem de neobișnuită și chiar îndoielnică. Dar funcționează!

Astăzi, Orly-May este încă sub supravegherea specialiștilor care monitorizează dezvoltarea organelor sale. Și în special a plămânilor, fără funcționarea completă a cărora bebelușul nu va putea părăsi neonatologia. Dar, în general, presupunerile medicilor exclud deja toate rezultatele negative. Părinții lui Orly-May sunt fericiți, ei nu au putut concepe un copil timp de câțiva ani și se pregăteau deja pentru procedura FIV, fără măcar să-și dea seama prin ce dificultăți va trece primul lor copil.