Competiția națională a tinerilor designeri vestimentari din Republica Moldova a ajuns la cea de-a III-a ediție. Z Generation s-a desfășurat într-un format adaptat situației actuale și anume un fashion show organizat fără public, în aer liber și respectând toate normele de distanțare socială.

Competiția a fost divizată în două categorii, pentru a cuprinde și mai mult din creativitatea designerilor autohtoni. Iar la competiția finală din KIEV, Moldova urmează să fie reprezentată de câștigătorii locului I și II, adică Mira Matchina și Victoria Scripnic din categoria ART, colecții ce s-au evidențiat prin conceptul unic, originalitate, inovație și styling. Câștigătorii ambelor categorii au fost premiați pe măsură cu premii din partea partenerilor, curs de Business Fashion English, Lookbook și abonamente ZIPhouse.

Prezentarea colecțiilor a avut loc în Parcul Țaul, o arie protejată din nordul Republicii Moldova, care reprezintă un monument de arhitectură peisagistică, evidențiind unul din cele mai frumoase conace istorice, Conacul Pommer.

Pe parcursul acestei ediții, tinerii designeri au fost ghidați și mentorați în domeniul de fashion design, trendsetting și styling de Filippo Fanini și Polina Stepanova, ambii profesori la una din cele mai prestigioase școli de modă din lume, POLIMODA. Colecțiile au fost jurizate de un juriu format din experți naționali și internaționali, precum Elena Stepanova, Polina Stepanova, Iulia Okulskaya, Piotr Ali.

Z Generation este o competiție pentru tinerele talente din domeniul modei – studenți fashion, tineri designeri și proaspeți absolvenți, în cadrul căreia aceștia au oportunitatea unică de a fi ghidați și consultați de experți locali și internaționali în dezvoltarea propriei colecții.

Acest concurs este organizat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design ZIPhouse, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, sub egida Asociatia Patronala din Industria Usoara (APIUS) și UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei.