Pandemia continuă să aducă surprize neplăcute în viața noastră. Astfel, viitoarele mame trebuie să fie deosebit de atente, și nu doar din cauza posibilității de a infecta bebelușul cu noul virus.

În ultimele luni, cercetătorii de la Imperial College din Londra au studiat efectele coronavirusului asupra femeilor însărcinate. Și au ajuns la concluzia că virusul poate provoca nașterea prematură.

În studiu au fost implicate peste 4 mii de femei din Marea Britanie și America, de vârste diferite, care au contractat Covid-19 în ultimul trimestru de sarcină. Ca rezultat, s-a dovedit că 15,7% dintre femeile infectate din Statele Unite au ajuns la spital înainte de termen. În Marea Britanie, acest număr este puțin mai mic: 12% dintre femeile cu suspiciune de COVID-19 sau cu diagnostic deja confirmat au născut, la fel, înainte de termen.

În același timp, experții britanici au descoperit că coronavirusul contractat în timpul sarcinii, nu afectează prematuritatea bebelușilor și nu crește rata mortalității.