Din dragoste și pasiune pentru frumusețe, iau naștere idei extraordinare! Natalia Spataru, fondatoarea centrului de estetică SkinLux, și-a început activitatea în domeniul estetic acum 11 ani. Recunoaște că a avut de parcurs o cale lungă până a ajunge aici, dar astăzi este mulțumită de rezultatele obținute. Centrul oferă o gamă largă de servicii cosmetologice de înaltă calitate, una dintre ele fiind procedura de curățare facială la Chișinău, foarte solicitată și populară în rândul femeilor.

Vizita la un cosmetolog este esențială dacă ne dorim o piele sănătoasă și fără impurități, iar specialistul la care mergem trebuie ales cu multă grijă. Natalia are în spate o echipă de profesioniști care se dedică muncii și efectuează procedurile la cel mai înalt nivel.

„Aspectul sănătos al tenului este un lucru foarte important pentru oricare femeie, de aceea nu există o vârstă anumită când ar trebui să apelăm la un cosmetolog  totul este foarte individual. Una dintre procedurile foarte solicitate este curățarea facială, pe care recomand de efectuat din  momentul în care observăm primele probleme ale pielii ( puncte negre, comedoane de tip închis, pori dilatați și secreției abundentă de sebum). Tratamentul va preveni îmbolnăvirea tenului și apariția acneei îndeosebi la adolescenți”, a spus Natalia.

Tratamentele efectuate în cabinetul cosmetologic sunt considerate investiții profitabile în frumusețea și tinerețea pielii. Alături de o îngrijire corectă, pot șterge de pe chipul nostru, câțiva ani.

„Procedura de curățare reprezintă o terapie prin care se înlătură toate impuritățile de la suprafața tenului și ne ajută să scăpăm de:

  • „Puncte negre ( comedoane de tip deschis )
  • puncte albe ( milia )
  • comedoane de tip închis
  • celule moarte ( corneocite )
  • surplusul de sebum adunat în pori
  • ajută la îngustarea porilor dilatați.

 

Include mai multe tehnici, iar de combinația corectă depinde dacă vom avea un  rezultat bun. Există mai multe tipuri de curățare profundă a tenului:

  • Curățarea cu ultrasunet
  • Curățarea cu microdermabraziune
  • Curățarea cu hydropeeling
  • Curățarea mecanică
  • Curățarea manuală”, adaugă cosmetologul.

Natalia susține că în foarte puține cazuri putem obține un rezultat efectuând într-o ședință doar o singură tehnică, de aceea cel mai eficient este atunci când tehnicile se combină între ele cum ar fi:

  1. „Una din cele mai solicitate este curățarea cu  ultrasunet + mecanic + manual, o combinație care se potrivește la toate tipurile de ten. În cazul tipului  sunt interzise aceste proceduri.
  2. Microdermabraziune + extracții mecanice + extracții manuale – se potrivește pentru tenul gras și cu pori dilatați.
  3. Microdermabraziune + ultrasunet + mecanic + manual – această combinație este ideală pentru persoanele care nu au făcut niciodată curățire și au un ten foarte încărcat cu impurități.
  4. HydroPeeling + ultrasunet –se recomandă în special celor cu un ten foarte uscat și cu pori adânci  și înguști. În astfel de cazuri, extracțiile sunt foarte complicate.
  5. HydroPeeling + mecanic + manual – este ideală persoanelor cu ten deshidratat, uscat, gras, cu pori dilatați și celor care au nevoie de o procedură de curățire, dar minim invazivă, pentru ca reabilitarea să fie la maxim cât mai rapidă.

Oricare din aceste metode pot fi combinate cu peeling-uri cu acizi ce are efect  antibacterian și ne va oferi maxim siguranța că după extracții nu va fi afectat tenul cu bacterii. Totodată, înlătură celulele moarte și astfel stimulăm nașterea celulelor noi. Prin faptul că noi înlăturăm toate impuritățile, pielea noastră recapătă un aspect sănătos. Trebuie să reținem că atunci când tenul este  curat, toate ingredientele active care sunt aplicate ulterior au capacitatea de a pătrunde mai profund, astfel și  rezultatele sunt mult mai rapide”, menționează cosmetologul.

Nu există ten perfect, dar putem obține o piele sănătoasă cu ajutorul procedurilor cosmetologice și un ritual efectuat corect în condiții casnice, care să cuprindă toate etapele esențiale de îngrijire.

„Cea mai mare greșeală pe care o fac femeile este însăși efectuarea procedurilor la domiciliu. Nu recomandăm nici într-un caz efectuarea acestei terapiei de sine stătător. Pentru a efectua această procedură este nevoie de o pregătire specială a tenului, instrumente sterile, produse speciale după efectuarea extracțiilor și desigur de multe cunoștințe în domeniu”, a mai spus Natalia Spataru.

Primăvara acționează ca un restart și pentru ten, somnul este afectat și de multe ori, toate împreună au efecte dezastruoase. Iată de ce, este momentul ideal să redăm pielii strălucirea și prospețimea printr-o rutină corespunzătoare de îngrijire.

„Sezonul de primăvară unde temperaturile oscilează de la mic la mare și plus avem soare și vând concomitent, ne afectează considerabil tenul. În această perioadă,  o bună parte din persoane suferă din cauza deshidratării pielii- o problemă apărută din cauza unor factori interni sau externi.

Pielea noastră suferă din lipsa de apă, iar pentru a evita acest lucru sau a trata recomandăm ca rutina zilnică să arate în felul următor:

  1. Demachierea  tenului cu lăptișor sau cremă – spumă hidratantă
  2. Tonifierea cu tonic hidratant
  3. Crema de zi cu protecție solară , ar fi un plus ca aceasta să conțină acid hialuronic
  4. Ser hidratant cu acid hialuronic, vitamina C, vitamina E, Colagen si elastina , omega 3
  5. Crema de seară hidratantă
  6. Consumul de apă”, adaugă Natalia Spataru, fondatoarea SkinLux.

Distribuie articolul: