Conceptul Federației Ruse prevede utilizarea rachetelor pentru a lovi infrastructura critică a unei țări inamice, și nu forțele sale armate. Strategia Federației Ruse de a distruge infrastructura critică a Ucrainei nu este atât de eficientă pe cât s-ar putea aștepta, de exemplu, la începutul războiului, informează unian.net.

Din octombrie a acestui an, Federația Rusă a atacat în mod repetat rețeaua de distribuție a Ucrainei cu rachete de croazieră, potrivit unui studiu de informații al Ministerului Britanic al Apărării.

„Acesta este probabil primul exemplu de încercare a Federației Ruse de a implementa conceptul unei operațiuni strategice de distrugere a țintelor critice, care este o componentă cheie a doctrinei militare adoptate de aceasta în ultimii ani”, se arată în revizuire.

Așa cum este conceput de Rusia, conceptul prevede utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune pentru a lovi infrastructura critică a unei țări inamice, și nu forțele armate ale acesteia, pentru a demoraliza populația, urmată de forțarea autorităților statului să capituleze.

Rachetele rusești continuă să provoace penurie de energie, ceea ce duce la probleme umanitare ample în toată Ucraina, notează raportul.

Cu toate acestea, eficacitatea acestei strategii este probabil să se fi tocit, deoarece Rusia a cheltuit deja o parte semnificativă din rachetele sale utilizabile împotriva țintelor tactice din Ucraina.

În plus, din moment ce Ucraina s-a mobilizat cu succes timp de nouă luni, impactul material și psihologic al acestei operațiuni va fi probabil mai mic decât dacă ar fi fost desfășurată la începutul războiului, au remarcat serviciile de informații britanice.

Pe 30 noiembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că situația cu furnizarea de energie electrică rămâne foarte dificilă în Kiev și în șase regiuni – la Kiev, Vinnitsa, Lviv, Odesa, Hmelnytsky și Cherkasy.

Acestea sunt consecințele celor șapte atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ale Ucrainei, pe care le-a efectuat de la începutul lunii octombrie.

Distribuie articolul: