Vitali Borodin, șeful Proiectului federal pentru securitate și anticorupție, a declarat că a primit un răspuns din partea Procuraturii Generale cu privire la cererea sa de recunoaștere a Allei Pugacheva drept agent străin.

Procuratura va solicita Ministerului Justiției să inițieze procedura adecvată în acest sens, scrie hotnews.ro.

„Am primit un răspuns din partea Procuraturii Generale a Federației Ruse la solicitarea mea. Procedura de recunoaștere a Allei Pugaciova ca agent străin a fost demarată. Procuratura va cere Ministerului Justiției din Federația Rusă să o recunoască pe Pugaciova ca agent străin. Sper că autoritățile de reglementare vor pune capăt acestei chestiuni”, a scris Borodin pe Telegram.

Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat deja agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022.

Cântăreața s-a pronunțat în mod repetat în mod public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

Printre altele, Alla Pugaciova a cerut încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Ulterior, ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„Au fost iobagi, au devenit sclavi”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

În septembrie 2022, Ministerul Justiției l-a adăugat pe Maxim Galkin în registrul agenților străini.

După aceasta, Pugaciova a cerut și ea să fie inclusă în acest registru, deoarece „este solidară cu soțul ei”.

În decembrie 2023, s-a aflat însă că autoritățile nu au inițiat proceduri penale împotriva cântăreței și a soțului ei în temeiul articolului privind discreditarea armatei ruse.

În februarie, politicianul Dmitri Gusev a cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice dacă casa artistei ar putea fi confiscată, în conformitate cu noua lege privind proprietatea agenților străini.

Distribuie articolul: