Rodica Colun n-a vrut să fie moașă – o altă carieră îi surâdea în față. Soarta însă i-a pecetluit deja peste 33 de ani în acest domeniu, timp în care a participat la naşterea a peste 11 mii de copii. Că va fi medic însă, Rodica a ştiut dintotdeauna. Cum a decis și ce satisfacție îi aduce astăzi meseria de moașă, aflați din materialul realizat de echipa TVR Moldova.

„Mai întâi, voiam să mă fac tehnician-dentist. A fost o întâmplare că nu m-am făcut şi am ajuns moaşă. Sunt mulţumită Domnului că m-am regăsit în această profesie. Am îndrăgit-o”, povestește Rodica, moașa care trăieşte la maxim emoţiile fiecărei femei care vine în sala de naşteri.

Femeia spune că îi place să-si aminteasca detaliile care fac deosebită fiecare naştere. Evident că prima la care a participat, acum 33 de ani, nu o va uita niciodată. Atunci s-a născut un băieţel, iar acesta e semn bun.

„Şi acum îmi aduc aminte contracţiile uterine, şi am trăit totul cu fiori, emoţii mari, m-am gândit şi eu dacă o să fac faţă. Am avut un caz atunci când a născut mămica şi a strigat în gura mare cât e de bine şi frumos să naşti. Avea aşa o euforie pozitivă”, mai povestește Rodica pentru TVR Moldova.

„Plânge copilul şi plânge tata, mămica e puţin bulversată, dar plânge apoi şi ea. Toţi plângem de bucurie şi le dorim să plângă toată viaţa doar de bucurie”, spune Rodica și fuge rapid în sala de nașteri, o nouă viață vrea să vină pe lume.

Distribuie articolul: