De câteva zile suntem martorii unui fenomen fără precedent. Decernarea ex-președintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, cu premiul „Omul Secolului”, oferit de revista VIP Magazin, a stârnit numeroase critici în mediul virtual. Mai multe persoane publice de la noi, printre care jurnaliști, actori, interpreți și bloggeri, au decis să returneze premiile pe care le-au primit în cadrul aceluiași concurs. Dacă unii au fost eleganți în refuzurile sale, atunci alții au fost pe cât se poate de duri. Aceste refuzuri au stârnit, la rândul lor, atât mesaje de susținere pentru Rodica Ciorănică, cât și numeroase critici și insulte. Fondatoarea revistei a venit cu o replică în mediul online.

„Scriu asta nu pentru cei care nu mă cunosc și nu îi interesează adevărul. Scriu asta pentru cei care mă cunosc și mă respectă. Chiar dacă vocile voastre nu sunt atât de vocale, știu că relația noastră contează. Voi începe cu o confesiune total neinteresantă. L-am văzut și am vorbit cu dl Voronin, o sigură dată, la Omul Anului 2020! Am ajuns în acest punct pentru că am ales să fim corecți cu cei care au propus nume pentru Omul Anului și cu cei care au votat aceste nume – 375 000 voturi.

Am venit acum trei zile cu o reacție publică, pe pagina VIP magazin, dar se pare că prea puțini sunt interesați de adevăr. Așa că vreau să vă rog un singur lucru: încetați atacurile la persoană. Încetați să mă insultați. Nu vreau să ajung la asta, dar vă amintesc – pentru defăimare se acționează în justiție. Mi-am construit numele prin foarte multă muncă și nu o să vă permit să îl călcați în picioare”, transmite Rodica Ciorănică.

Acum despre cei care întorc premiile: Este decizia voastră! Dar pe lângă declarațiile suferinde de pe facebook, vă rog sa aduceți premiile în redacție. Eu și echipa mea ne-am luat lecția – am înțeles cât costă corectitudinea cu care ne-am tratat publicul, prieteniile, respectul și care era prețul cuvintelor dulci despre cât de mult ne iubiți. Dar am văzut şi pentru cine contez şi contăm. Și asta e foarte important! ❤

…Acum sunt foarte bine. E ca într-o seară caldă de sâmbătă, după ce faci curat în casă. Vă asigur, e mai liniștitor să te înconjori de 100 de oameni minunați decât de 100 de mii care te îmbrățișează și te vând pentru 3 like-uri. Este ultima mea reacție la tot ce se întâmplă.

Vă multumesc tuturor pentru dragoste, dar si pentru trădare. Repet, sunt lecţiile mele şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ele. Sper să le învăţ, măcar de data asta. Seară frumoasă, Chişinău!”, a conchis jurnalista.

Amintim că zilele trecute mai multe persoane publice de la noi au renunțat la premiile VIP Magazin: „Mulțumesc, dar refuz… (Foto)

Sursa: Facebook / Rodica Cioranică