De curând, interpreta de muzică populară Rodica Buhnă a fost invitată la „Într-un Cuvânt cu Lili Lozan!”, unde a vorbit despre persoana care a propulsat-o în lumea muzicii și unele decizii importante din viața ei. Artista a povestit despre familia sa și și-a expus părerea vizavi de showbiz-ul moldovenesc.

Amintim că aceasta este căsătorită cu dirijorul Orchestrei Mugurel, Ion Dascăl, iar de câteva luni a devenit mămică. Prin urmare viața ei acum este mult mai frumoasă, colorată, dar totodată și complicată, agitația în casă fiind acum cu mult mai mare.

Rodica Buhnă (dreapta), alături de dirijorul Ion Dascăl și interpreta Lenuța Gheorghiță

Acum că este mămică, Rodica a luat o pauză cu muzica, însă nu definitiv, artista mai merge la concerte, iar băiețelul merge cu ei. Și, precum crește într-o familie de artiști, Rodica își dorește ca acesta să moștenească talentul părinților. „Sper să devină un muzician de calitate, cel puțin la fel de bun ca taică-său, însă dacă nu va fi să fie muzician, nu cred să fie o problemă”, mărturisește ea.

Deși băiețelul ei are doar patru luni, artista spune că a observat la acesta auzul muzical, iar în moment ce îi cântă, el o ascultă cu mare atenție și reacționează.

Cu toate că îi plăcea să cânte din fragedă copilărie și aveau în sat o școală muzicală, părinții nu au avut posibilitatea să o dea la cursuri de muzică. Și atunci, într-un fel sau altul a rămas cu dorința neîmplinită.

Însă a venit la Chișinău să facă studii împreună cu sora sa. „Am făcut economie și în primul an de studii am auzit întâmplător, la radio de Maria Iliuț”, spune Rodica Buhnă. A mers la ansamblul „Crenguța de Iederă” și așa a pornit totul. Maria Iliuț fiind mentorul său și persoana care i-a ghidat primii pași în muzică. Tot prin intermediul muzicii la cunoscut și pe Ion Dascăl.

La moment, artista este mulțumită de viața ei și de felul cum a evoluat: „Nu-mi doresc decât ceea ce am…”, menționeză ea.

Cât despre lumea muzicală autohtonă, Rodica s-a pronunțat tranșant: „Showbiz-ul acesta este mai mult format din așa zisele „vedete”, oamenii talentați nu se văd între aceste vedete”, mai adaugă Rodica Buhnă pe final de discuție.