Spectacolele teatrale și concertice pot fi reluate. Totodată, localurile vor putea activa și pe timp de noapte, însă doar la serviciul de livrare. Asta a decis Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Așadar, instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură își vor redeschide ușile pentru spectatori, însă vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri și cu prezența maximă de 250 de persoane, pentru a putea gestiona eficient fluxurile de vizitatori și pentru a asigura respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

De asemenea, unitățile de alimentație publică de orice tip vor putea comercializa produsele la pachet, în intervalul orelor 22:00 – 07:00, fiind în continuare interzisă consumarea acestora în interiorul localurilor.

Și activitatea cinematografelor va fi restricționată în continuare, întrucât cele mai multe cinematografe sunt în Chișinău, Bălți și alte municipii, în care numărul de infecții noi este în creștere, explică autoritățile.

În urma analizei evoluției situației epidemiologice, CNESP a constatat că situaţia epidemiologică este nefavorabilă. În ultimele cinci săptămâni, în medie, au fost înregistrate circa 3.000 de cazuri pe săptămână. La data de 4 februarie 2021, în supraveghere medicală se aflau 15.428 de persoane, dintre care 2.472 sunt internate în spital.

Amintim că, anterior, în pofida restricțiilor anunțate de CNESP, Comisia extraordinară de sănătate publică din municipiul Chișinău a decis redeschiderea teatrelor.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: