„Moldova din bucătăria mamei mele”  sau „Eat like Moldovans” de Nata Albot devine tot mai cunoscută în întreaga lume, iar autoarea cărții este extrem de împlinită și răsplătită, căci efortul și munca depusă nu au fost în zadar. Acum, cartea sa de bucate, va merge la un jurnalist important din Italia și specialist în domeniul alimentar.

Să întâlnești un italian care să vrea să descopere, să guste și să aprecieze o altă bucătărie decât cea italiană este o raritate. Recent, jurnalista a făcut cunoștință cu Vittorio Castellani, care de 20 de ani călătorește prin toată lumea și „mănâncă”.

„Mănâncă, mănâncă, mănăncă și astfel cunoaște pe toți cei mai mari și mai mici bucătari din lume, pe creatorii de tendințe culinare și pe cei mai importanți actori din domeniu. Vittorio explorează diverse gastronomii și scrie despre asta. A avut și o emisiune de gătit la TV, dar i-au închis-o pentru că promova alte bucătării decât cea italienească. Interesant personaj a poposit la Chișinău. A vrut să mănânce în 10 restaurante cu bucătărie tradițională moldovenească. Știe acum totul despre mămăligă, sarmale, plăcinte, colțunași și va scrie curând mai multe articole despre Moldova culinară, inclusiv despre eforturile mele modeste de a pune în valoare identitatea noastră gastronomică prin cărți, evenimente, torbele și tricourile pe care le-am scos recent. Eh, de am fi avut noi o mână de bucătari locali dornici să-și unească eforturile pentru a reinventa rețetele tradiționale, precis că ar fi discutat și cu ei. Dar eu sunt optimistă. Marile schimbări se fac cu pași mici, dar consecvenți. Așa că dragi bucătari, ieșiți din bucătăriile restaurantelor. Uniți-vă forțele în laboratoare, experimentați, inovați, creați gusturi noi și experiențe culinare și faceți din Moldova un loc și mai interesant pentru turiști. Pentru că turismul culinar a fost, este și va fi mereu în creștere”, a scris Nata Albot pe contul său de Instagram.

Sursa: Instagram 

Distribuie articolul: