Liudmila Pascanean, este pasionată de pregătirea diferitor dulciuri. Patisera ne-a împărtășit la Mai Dulce 2017 una dintre rețetele sale preferate. Vezi cum se prepară bavareza cu ananas.

Bavareza cu ananas, un desert fără coacere

Ingrediente:

300g de biscuiți de ovăz, 100g de unt, frișcă (500 gr), 2 pliculețe de gelatină, iaurt(500g), 1 lingură de suc de portocale, 1 lingură de suc de lămâie, 2 felii de ananas.

Mod de preparare:

Întâi se face stratul de jos. Biscuiții de ovăz se fărâmițează foarte mărunt (de dorit în blender), după care se mestecă bine untul moale, de la temperatura camerei. Trebuie să ne reușească o consistență omogenă. Punem tot acest amestec într-o tavă cu, după care punem la frigider 20 minute să se întărească.
Între timp, facem stratul de sus. De bază este frișca, împreună cu iaurtul și gelatina. Frișca se bate foarte bine, după care se adaugă și iaurtul. Iaurtul se ia la dorință, în funcție de ce aromă dorim să ia bavareza noastră. Pentru cazul nostru, am ales cu aromă de ananas.
Această pastă se adaugă peste frișca bătută. Mai adăugăm o lingură de suc de portocale și una de suc de lămâie.
Între timp se prepară și gelatina. Omogenizăm tot acest amestec. Îl lăsăm să fie rece. Pentru un aspect deosebit, putem ornamenta cu feliuțe de ananas. Turnăm deasupra frișca cu iaurtul, după care punem la frigider 4 ore. După propriul gust putem ornamenta și cu ciocolată albă.
Poftă bună!

Foto Simbol: Iria.ro