Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienți, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. Calitățile nutriționale importante și este recomandat spre consum în scopul diminuării riscurilor unor afecțiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare.

Brocolli asigură buna funcționare a sistemului nervos: conține un procent semnificativ de potasiu, mineral care mentine sanatatea sistemului nervos, asigură funcționarea optimă a creierului și favorizeaza dezvoltarea masei musculare. Regleaza tensiunea arterială, răspunzatoare de aceasta proprietate sunt cele doua minerale conținute în procente însemnate în compoziția legumei, magneziul șii calciul. Totodată, broccoli lupta împotriva îmbătrânirii. O ceașcă plină cu buchetele de broccoli contine necesarul zilnic de vitamina C, un antioxidant necesar în lupta împotriva radicalilor liberi. Mai mult, vitamina C este un antihistaminic eficient pentru atenuarea disconfortului asociat cu răceala și gripa.

Beneficiile legumei broccoli sunt numeroase, dar ce bucate putem găti din brocoli? Vă recomandăm o supă din brocoli.

Ingrediente
1 ceapa tocata
1 cățel de usturoi zdrobit
1/2 ardei tocat
1 morcov (opțional) în bucăți mici
1 lingurita de prajit
1 kilogram de broccoli tocat
2 căni de supă de pui
1 ½ cană lapte sau smântână
1 cană brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare
Se călește ceapa, usturoiul, ardeii și sosul timp de două minute, se adaugă restul de ingrediente, cu excepția brânzei, și gătiți timp de 15 până la 20 de minute
Adăugați treptat brânza până se topește.
Odată ce s-a răcit, măcinați dacă vreți o cremă, întoarceți-vă în oală la fiert încă 5 minute.

Ingrediente
1 ceapă tocată
1 cățel de usturoi zdrobit
1/2 ardei tocat
1 morcov (opțional) în bucăți mici
1 lingurita de prajit
1 kilogram de broccoli tocat
2 căni de supă de pui
1 ½ cană lapte sau smântână
1 cană brânză cheddar mărunțită

Mod de preparare
Se călește ceapa, usturoiul, ardeii și sosul timp de două minute, se adaugă restul de ingrediente, cu excepția brânzei, și gătiți timp de 15 până la 20 de minute. Adăugați treptat brânza până se topește. Odată ce s-a răcit, măcinați dacă doriți o cremă, întoarceți-vă în oală la fiert încă 5 minute.

 

Urmăriți-ne în continuare și pentru alte rețete. Ce rețete noi v-ar plăcea să publicăm pentru tine, chiar dacă ar fi din bucătăria altor țări?

Distribuie articolul: