Dacă îți plac creveții, azi îți recomandăm o rețetă simplă de preparare. Sursa rețetei este www.annarecetasfaciles.com.

Ingrediente:

  • 8 creveți mari;
  • 200 ml vin alb;
  • Sare;
  • piper negru;
  • ulei de măsline;
  • lămâie.

 

Creveți copți cu vin alb: prezentare

Creveții copți cu vin alb sunt o rețetă foarte simplă de preparat și cu care vei arăta grozav la serbările tale. Fie că este Crăciun, fie că pregătești o masă pentru o reuniune de familie, această rețetă va surprinde cu siguranță pe toată lumea. Când gătim creveți, de obicei apelăm la tigaie și cu asta adăugăm calorii în preparat.

1. Preîncălziți cuptorul la 250°C.

2. Așezați crevetii pe tava în care urmează să-i coaceți și asezonați-i cu sare și piper negru. Poți înlocui cu piper alb, dacă preferi. Adăugați puțin ulei de măsline după bunul plac, plus apă cu vinul alb.

3. Dă-le la cuptorul care este deja preîncălzit. Poți plasa pe al doilea nivel din cinci niveluri pe care le are cuptorul. Lasă-le să se gătească și după 8 minute, apoi întoarce-le. Daca vezi ca se usucă, adaugă puțină apă.

4. După 15 minute în total, le puteți scoate din cuptor. Trebuie să evaluați dacă au fost făcute în mai puțin timp sau dacă mai au nevoie de câteva minute. Adăugăm sucul care a rămas pe tava după ce a redus vinul pentru că este delicios și, înainte de servire, stropim cu puțin ulei de masline extravirgin. Creveții se servesc calzi. Îi poti mânca cu felii de lămâie dacă îți place să le dai acel gust de citrice și să fie servită după bunul plac.

Crevetele poate fi servit ca aperitiv, chiar și ca fel al doilea dacă adăugați o garnitură bună de salată și câteva ciuperci sau legume. Varianta video poate fi văzută mai jos, chiar dacă este în limba spaniolă.

Distribuie articolul: