Sfintele sărbători de Paști se apropie cu pași grăbiți. La sigur, fiecare gospodină deja știe ce bucate va avea pe masa de sărbătoare. Dar fără îndoială principalul fel va fi pasca. 

 

Sunt câteva zile de rețete de pască, de la cele mai tradiționale până la cele mai neobișnuite. În continuare vă propunem o rețetă, care va bucura pe cei care sunt la regim.

Pască din brânză fără coacere, rapid și gustos

Ingrediente 

  • 70 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 70 g unt
  • 500 g brânză de vaci grasă
  • vanilie
  • coajă de lămâie rasă

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se pregătește forma. Se tapetează cu tifon sau cu un prosop de pânză, umezite cu apă și stoarse.


Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă smântâna dulce.


Amestecul se pune într-un ibric, pe foc mic. Amestecând mereu, se ține până se îngroașă compoziția.

Se încorporează untul tăiat cubulețe. Crema obținută se toarnă peste brânza de vaci, se pune și vanilia.

Se mixează totul cu un blender de mână, ca toată compoziția să devină cremoasă, fără cocoloașe. Aceasta se toarnă în forma pregătită. Se acoperă cu tifon umezit.

Forma se așază pe un grătar pus într-un vas în care să se scurgă lichidul (eu am avut o formă de copt cu grătar). Se dă la rece pentru 10-24 de ore.

După primele 2-3 ore, când compoziția s-a mai întărit ușor, se pune o greutate peste pască (de exemplu, o cutie cu mascarpone sau 1-2 pachete de unt).

A doua zi, pasca se răstoarnă din formă pe un platou, se înlătură tifonul și se servește.

Se poate orna cu picături de ciocolată sau se presară cacao/fulgi de cocos.

 

Distribuie articolul: