De la izbucnirea războiului din Ucraina, în februarie, sute de echipamente militare au fost distruse și abandonate în urma luptelor. Potrivit Digi24, fotografii din Ucraina au surprins tancurile abadonate după ce au fost distruse în urma luptelor. Unii cetățeni, în lipsa mijloacelor de a scăpa de ele, și-au cultivat pământul în jurul lor.

O parte din resturi a echipamentelor au fost tăiate și valorificate ca fier vechi, unele au fost ridicate și duse la expoziții, însă majoritatea au rămas împrăștiate pe drumurile, în pădurile și curțile oamenilor din Ucraina. Altele însă, sunt pe străzi. 

Conflictul din Ucraina a intrat în ziua 155. Regiunea Kievului a fost atacată cu rachete în această dimineață. Un consilier de rang înalt al președintelui Zelenski spune că Moscova își schimbă tactica și a redistribuit trupe în regiunile Melitopol, Zaporojie și în Herson. Între timp, o membră a Congresului SUA anunță că peste 75.000 de ruși au fost ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina și susține că următoarele trei-șase săptămâni ar putea fi decisive pentru evoluția conflictului dintre cele două țări vecine.

Sursa: Digi24

 

 

Distribuie articolul: