Ia o decizie pentru tine, hotărăște ferm acum, ce schimbări vrei să aduci în realitatea ta!

De aici pornește absolut totul. Apoi, pas cu pas, vei observa cum lucrurile vor începe să se aranjeze atât de firesc și natural. Treptat pe o notă pozitivă, fă curățenie în viață, în suflet, în oameni. Renunță la oamenii care nu sunt gata să te iubească. Este cel mai greu lucru pe care trebuie să-l faci în viața ta și va fi cel mai important lucru. Nu înseamnă că tu nu îi vei mai iubi, doar că, să pleci cu demnitate de acolo de unde te simți în plus, e o puternică dovadă de asumare emoțională.

Frecvent, asemenea hotărâri sunt dificil de luat, dificil să fie înțelese de către cei din jur, dar întotdeauna vor onora dreptul liberului arbitru pentru fiecare din cei vizați. Căci poți rămâne numai acolo unde celălalt simte, gândește și crede asemeni ție.

Încetează să mai porți conversații grele cu oameni care nu vor să se schimbe.

Nu mai merge la oamenii care nu sunt interesați de prezența ta. Când începi să lupți pentru o viață curată, interesantă, cu creștere și scopuri concrete în viață, nu toată lumea va fi pregătită să te urmeze în acest parcurs. Nu înseamnă că trebuie să te schimbi. Asta înseamnă că trebuie să renunți la oamenii care nu sunt pregătiți să te însoțească. Dacă ești exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii cărora le acorzi timpul tău, nu îți faci o favoare continuând să le oferi energia și viața ta.

Adevărul este că nu ești pentru toți și nu toți sunt pentru tine. În plus, e tocmai timpul potrivit pentru a înceta să te orientezi după cei din jur și să faci lucruri doar fiindcă sunt în trend.

Dorințele și părerile celorlalți, sunt ale lor, nu ale tale.

Dacă vei trăi după șabloanele celorlalți, când o să mai reușești să-ți valorifici propria viață? Cu cât petreci mai mult timp pentru a te face o persoană iubită care nu poate oferi ceea ce alții nu pot accepta, cu atât mai mult timp petreci pentru a te priva de conectarea cu altcineva și mai valoros pentru tine. Sunt miliarde de oameni pe această planetă și mulți dintre ei abia așteaptă să se întâlnească cu tine, pentru a te susține în schimbul de interese, energie și determinare. Cel mai valoros lucru pe care îl ai în viața ta este timpul și energia ta, deoarece ambele concepte sunt limitate. Ceea pentru ce oferi timp și energie îți va defini existența. Deci fă din viața ta un loc sigur unde lași doar oameni compatibili

Nu ești responsabil pentru salvarea cuiva.

Nu ești responsabil să îi convingi să devină mai buni. Nu e treaba ta să exiști pentru oameni și să le dai viața ta. Singura ta obligație este să realizezi că ești stăpânul destinului tău și să accepți iubirea care ești. Probabil acum îți este dificil să înțelegi la ce mă refer, dar prinde la curaj și aplică în realitatea ta, acești pași aparent banali.

Îndepărtează cu grijă supărările, neiertările și revolta.

Lasă-ți în pace mintea care te tot critică, îți șoptește că nu faci ceea ce trebuie, nu ești unde trebuie, că nu ești suficient de bun/ă, că sunt alții mai capabili, cu mai multe abilități. Pur și simplu, mintea ta încă nu îți poate înțelege autenticitatea și nu știe ce creație minunata poți fi. Ești o persoană unică, absolut perfectă în ceea ce numești imperfecțiunea ta. Curăță-ți sufletul de toate mâhnirile pe care nu le poți schimba. Adu recunoștința să îți inunde interiorul. Primește fiecare întâmplare în liniște și fii în onestitate cu tine. Tot cu onestitate stabilește-ți și scopurile, să țintești cât mai sus, uneori poate însemna să te condamni la nemulțumirea că nu ajungi unde îți dorești.

Să recunoaștem, fără o pregătire reală, nu ai cum escalada Everestul peste noapte! Schimbarea îți va oferi iubirea, respectul, fericirea și protecția pe care o meriți!

Autor: Aurelia Balan, dr. în psihologie