S-au unit pentru că așa „s-au înțeles” destinele, iar de atunci relația lor se desfășoară firesc și frumos. Inspirați de armonia pe care o au între ei, Renata Bota și Christian Balazs au decis să-și împărtășească trăirile prin intermediul unei pagini comune. Așa s-a născut primul blog de cuplu din România.

Povestiți-ne despre voi, cum vi s-au unit destinele?

Credem în destin, motiv pentru care suntem convinşi că noi suntem, de fapt, protagoniştii unui scenariu pus la punct cu mult timp în urmă. În cazul nostru, „scenaristul” a fost generos și ne-a oferit o sumedenie de experiențe deosebite, care ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem astăzi şi pentru care suntem recunoscători. Considerăm că e esenţial să apreciezi ceea ce ai trăit, indiferent că au fost momente plăcute sau mai puţin plăcute, întrucât datorită lor ai evoluat.

Povestea noastră a început în urmă cu doi ani, când drumurile ni s-au intersectat datorită unui proiect profesional: o emisiune televizată pe care urma să o prezentăm împreună. Inițial colegi de platou, mai apoi prieteni foarte apropiați care comunicau fără întrerupere și ulterior două jumătăți care au întemeiat primul blog de cuplu din România.

Când și cum v-ați înțeles să creați un blog de cuplu?

Ideea unui blog de cuplu a venit firesc, în urma diverselor aprecieri pentru stilul nostru de viaţă, pentru relaţia noastră pe care le primeam din partea prietenilor, dar şi a cunoscuților pe paginile noastre de Facebook sau Instagram. Ţinem minte şi acum plimbarea cu bicicletele din acea seară de vară în care s-a conturat ideea acestui proiect si feeling-ul pozitiv pe care l-am avut. Am început să construim acest proiect cu pași mărunți în urmă cu 3 luni, iar după ce toate piesele de puzzle au fost asamblate, am devenit activi pe www.christian-renata.com.

V-a ajutat cumva blogul să vă cunoașteți mai bine?

Încă de la început am avut o relație foarte apropiată, bazată pe comunicare și înțelegere reciprocă. Ne cunoaştem foarte bine, de aceea deseori ne înţelegem din priviri. Prin prisma acestui proiect, am învățat însă să ne privim viața din postura unui simplu cititor, care încearcă să se regăsească în alte povești pentru a evada din monotonia cotidianului sau pentru a-şi găsi sursa de inspiraţie necesară pentru a face din viaţa proprie, o poveste reală. Noi am făcut deja acest pas, pe care vă îndrumăm să-l faceți și voi întrucât e foarte important să priviți mereu partea plină a paharului, dar în acelaşi timp să conștientizați care sunt notele care vă displac la stilul vostru de viaţă pentru a fi remediate. Până la urmă toți avem șansa la o viață frumoasă, dacă ştim cum să o trăim.

Am văzut pe blog că ați călătorit prin lume. Este o altă pasiune a voastră sau o faceți pentru blog inclusiv?

Iubim să călătorim şi să descoperim locuri şi oameni noi. Din fiecare călătorie, ne întoarcem cu amintiri şi mereu cu foarte multe poze. Asocierea destinaţiilor cu fragmente din viaţa noastră a devenit o pasiune, aşa cum se poate vedea şi pe blog. De fiecare dată, când actualizăm secţiunea „Travel”, retrăim escapadele noastre, şi sperăm că prin intermediul poveştilor desprinse din călătorii să reuşim să determinăm cât mai mulţi tineri să iasă din tipar, să fie mereu în căutare de un decor nou întrucât escapedale, ca şi cărţile, nu dăunează grav sănătăţii.

V-ați înarmat cu vise și v-ați mutat la București. La ce râvniți în capitală?

Venim din locul unde se agaţă harta-n cui, altfel spus, din Sighetu Marmaţiei. Să ne mutăm în capitală a fost materializarea unei dorinţe pe care amândoi o aveam de câţiva ani. Am simţit că în această toamnă a fost momentul oportun şi iată: „Da, mamă! Ne-am mutat în Bucureşti!”. Ştim că această alegere este cea mai potrivită pentru împlinirea viselor noastre, Bucureştiul oferind o gamă largă de oportunităţi pentru a construi o carieră de succes. Şi aici, râvnim la împlinirea noastră profesională, care sperăm să se împletească armonios cu stilul de viaţă pe care ni-l dorim.

Cine scrie mai mult pe blog, Renata sau Christian?

Întreaga activitate de pe www.christian-renata.com se împarte la doi. Christian este cel care scrie poveşti prin fotografii, iar eu sunt cea care îmbracă fotografiile în cuvinte, de cele mai multe ori. Putem spune că suntem norocoşi întrucât avem aceeaşi viziune. Dacă Christian ar trebui să facă o fotografie care să mă captiveze, ar reuşi cu siguranţă din prima încercare la fel cum şi eu aș scrie fără îndoială, o postare care să fie pe placul lui. Ne cunoaştem reciproc foarte bine şi întotdeauna ne bazăm pe ceea ce simţim atunci când facem fotografia sau scriem postarea. În cazul nostru, aceasta este formula pe care care se pliază întreaga noastră activitate întrucât doar în felul acesta suntem mulţumiţi.

Fiecare relație de cuplu se bazează pe anumite valori. Ale voastre care sunt?

În relația noastră nu ne-am impus anumite valori sau principii, aşa cum spuneam, am făcut mereu doar ceea ce am simţit. Secretul constă în puterea de a-ți privi partenerul în ochi fără remușcări la finalul fiecărei zile.

Cum reușiți să păstrați armonia dintre voi?

Nu depunem un efort pentru a păstra armonia. Vine de la sine, se naște din naturalețe.

Faptul că aveți un blog de cuplu și respectiv vă afișați viața personală, nu vă afectează cumva intimitatea?

Primul blog de cuplu din România relevă cu siguranță fragmente reale din viața noastră însă granița dintre intimitatea pe care o avem în relație și aspectele pe care le afișăm pe internet este foarte bine definită.

Fiecare blogger încearcă să transmită un mesaj prin scrierile sale, voi ce scop urmăriți? Vreți să promovați dragostea și armonia din cuplu sau pur și simplu vă împărtășiți stilul de viață?

Ne dorim ca fiecare pereche de îndrăgostiți să reușească să se redescopere în fiecare zi și să fugă de monotonia dintr-o relație, acesta este punctul cheie al blogului nostru.

Vă vedeți activitatea pe blog pe un timp mai îndelungat, chiar și atunci când veți avea o familie?

Activitatea de pe www.christian-renata.com a debutat de puțin timp, prevedem că va fi un proiect de lungă durată, dar rămâne să descoperim cum a fost scris „scenariul”.

Din propria experiență de cuplu, de care puncte ar trebui să țină cont tinerii ca să fie fericiți împreună?

Tinerii ar trebui să lase toate lucrurile să vină de la sine și să continue să fie naturali chiar și atunci când se implică într-o relație. Pe lângă dragoste, noi mizăm pe prietenia sinceră dintre membrii cuplului. Cuvintele cheie ar fi respect, comunicare și încredere necontenită. Până la urmă cum ai putea să-ți minți sau să-ți dezamăgești cel mai bun prieten?

Mulțumesc Renata și Christian pentru dialog. Să vă păstrați armonia și naturalețea dintre voi.