Celebrul regizor moldovean Dumitru Grosei a câștigat Marele Premiu la categoria „Film de Ficțiune”, în cadrul primei ediții a Festival Internacional Cine Mundo de Cortometrajes, care a avut loc în Argentina, în orașul Gral Fernandez Oro, pe malul râului Rio Negro, în perioada 20-22 noiembrie 2020. 

Filmul „Cadoul”, în regia lui Dumitru Grosei, a câștigat Marele Premiu în Argentina

Festival Internacional Cine Mundo de Cortometrajes are ca și obiectiv promovarea și distribuția cinematografiei în formatul de scurtmetraj, cu producții originale din toată lumea. Printr-o selecție atentă, interesul festivalului este de a recupera producții de scurt metraj de calitate, de a le promova și evidenția valorile sale, pentru a le împărtăși publicului larg în noul format virtual, online.

Din cauza pandemiei care a cuprins întreaga lume, acest festival a fost difuzat online, pentru a putea proiecta filmele și în același timp de a oferi accesul unui număr cât mai mare de spectatori din întreaga lume la programul festivalului.

Cadoul/The Gift

Sinopsisul filmului:

Un copil primește de la tatăl său drept cadou de Crăciun un binoclu, dar băiatul vrea mai mult, el vrea să meargă cu tatăl la vânătoare.

Enunțul regizorului:

Orice copil mai devreme sau mai târziu, trece obligatoriu printr-o experiență de viață majoră, prin care îi vine maturizarea. În cazul lui Victor, copilul din filmul Cadoul, această experiență a venit într-un mod neașteptat pentru el, sub forma atractivă al unui cadou de Crăciun, pe care și-a el dorit-o foarte mult. Dar până la urmă, vânătoarea în realitate, a fost pentru el cu totul altfel decât și-a imaginat-o înainte, cu mult mai dură și mai grotescă.

Sursa: Alternative Cinema.com

Citiți și: Dumitru Grosei, premiat la Festivalul Internațional de Film 2019, din China (Video)