După aproape un deceniu de activitate în domeniul frumuseții, Olga Sokolova-Grati s-a reorientat profesional și s-a regăsit în miraculoasa lume a cinematografiei. Cursul pandemiei a determinat-o să-și amintească de visul său de altă dată: „Sunt o persoană sociabilă și deschisă, care a realizat la 30 ani cu ce vrea într-adevăr sa se ocupe”. Acum, Olga face regie. Află mai multe din interviu.

Povestea Olgăi Sokolova-Grati impresionează. Un an în urmă, regizoarea scurtmetrajului „Rem”, transforma femeile cu ajutorul machiajului și a coafurii, ajutându-le să se simtă mai frumoase și încrezute. Uite că, intrată în pandemie, a rămas fără job, dar acest lucru nu a făcut-o să lase mâinile în jos și, o noapte albă, i-a schimbat cursul vieții la 360 de grade.

Când ai realizat că vrei să faci altceva, să faci regie?

În pandemie, deoarece nu puteam activa. Într-o noapte, nu aveam somn și mă gândeam ce aș putea face în afară de coafuri. Visam demult să fiu în lumea cinematografiei, dar nu credeam că fără studii este posibil. Atunci am intrat pe internet și am găsit proiectul MILAP, care evident a schimbat totul.

Care a fost reacția celor din jur? Cine te-a susținut în acest parcurs?

Reacția celor din jur nu a fost una de încurajare. Majoritatea mă luau peste picior că eu atâta timp am făcut coafură și acum m-am apucat de producția filmelor. Cel mai mult m-a susținut soțul și nașul meu.

Povestește-ne despre debut, primul tău film… A fost cu emoții mari?

Este vorba de filmul scurtmetraj „REM”, care este în memoria bunicii mele. Este un film la care am scris și scenariul. Am vrut să redau relația dintre nepoți și bunici, pe care îi avem fiecare și, cu părere de rău îi pierdem. Am avut foarte mari emoții, am crezut că nu voi reuși să redau totul, dar mulțumesc echipei cu care am lucrat și că au fost pe o undă cu mine.

Apropo de emoții… Cum îți reușește să le stăpânești?

Greu, eu nu îmi pot stăpâni emoțiile. Asta au văzut cei care au fost prezenți când am prezentat „REM”. Când a venit timpul să ies pe scenă, m-am emoționat și am început a plânge, nu am putut spune nici două cuvinte. Pentru altă dată o să am pregătite calmante (râde).

Care ar fi cea mai mare dorință a ta, în legătură cu cariera?

Până când, nu văd un scop pentru sfârșitul carierei, dar acum am dorința să filmez un film de lung metraj, dramă, fantasy.

Un sfat pentru cei care vor sa facă altceva în viață, dar nu au curajul.

Niciodată nu este târziu să începi ceva, trebuie doar să ai persoana potrivită alături și să ai încredere în tine.

Vă invităm să urmăriți mai jos scurtmetrajul „Rem”, de Olga Sokolova-Grati.

Foto: Arhiva personală