La cei 94 de ani ai săi, Regina Elisabeta este foarte vulnerabilă în faţa noului coronavirus. Suverana s-a izolat la Castelul Windsor, şi n-a mai revenit la Palatul Buckignham, regina reducând enorm numărul acţiunilor oficiale la care ia parte. Cu toate acestea, ieri, când Regina Elisabeta a participat la primul ei eveniment public de la impunerea restricţiilor legate de pandemie, alături de nepotul său, Prinţul William, suverana nu a purtat mască.

Cei doi au vizitat un laborator de ştiinţă şi tehnologie de lângă localitatea Salisbury, iar toate cele 48 de persoane care au trebuit să intre în contact cu figurile regale au fost testate, cu puţin timp înainte, pentru Covid. Ceva măsuri de protecţie s-au luat la această apariţie a reginei, printre care şi păstrarea unei anumite distanţe faţă de suverană, în timpul vizitei în laborator, şi prin faptul că Elisabeta şi nepotul ei au călătorit separat.

Multe voci din media britanică şi nu numai au criticat această apriţie a reginei, susţinând că suverana transmite un mesaj nepotrivit în contextul pandemiei şi că dă un exemplu prost prin faptul că nu poartă masca chirurgicală, nici măcar atunci când se află în interior.

Cu toate acestea, autorul regal Robert Jobson a declarat că decizia reginei de a nu purta mască este, de fapt, o încercare de a transmite un mesaj de calm şi speranţă unui popor mai degrabă stresat din cauza numeroaselor ştiri alarmiste.

Distribuie articolul: