Medicii i-au recomandat reginei Elisabeta a II-a să se odihnească încă două săptămâni și acesta este motivul pentru care nu va face vizite oficiale în această perioadă, a anunțat vineri Palatul Buckingham, relatează BBC.

Palatul a precizat că regina, în vârstă de 95 de ani, ar putea îndeplini totuși unele sarcini ușoare în această perioadă, de pildă să acorde audiențe virtuale.

Oficialii au declarat însă că „intenția fermă” a suveranei este de a participa la evenimentele din Duminica Pomenirii, pe 14 noiembrie, când sunt comemorați militarii și civilii căzuți în conflicte armate.

Reamintim că Regina a fost internată în spital pentru o noapte, în 20 noiembrie, unde a fost supusă unor controale medicale preliminare, după ce și-a anulat o vizită în Irlanda de Nord.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a ajuns la spital! Suverana și-a anulat o vizită oficială

Ea și-a reluat angajamentele publice marți, săptămâna aceasta, întâlnindu-se cu ambasadorii prin legătură video, de la Castelul Windsor. Însă tot săptămâna aceasta s-a anunțat că Elisabeta a II-a nu va participa la summitul COP26 privind schimbările climatice de la Glasgow. Regina își va ține discursul în fața delegaților prin intermediul unui mesaj video înregistrat, potrivit Palatului Buckingham.

Sursa: bbc.com

Distribuie articolul: