În autoproclamatele DPR și LPR, precum și în teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina, au început „referendumurile privind aderarea la Rusia”. Conform Meduza, acest lucru este raportat de TASS.

Așa-numitele comisii electorale au început să lucreze la ora 8:00, ora Moscovei. De asemenea, secțiile pentru „votare” au început să se deschidă în Rusia.

„Votul” în toate teritoriile va dura până pe 27 septembrie. În același timp, în primele patru zile în republicile autoproclamate și regiunile ocupate, comisiile electorale vor veni în casele localnicilor, precum și în locurile publice. Secțiile de votare din regiunile LPR, Zaporojie și Herson se vor deschide în ultima zi a „referendumurilor” de la 8:00 la 16:00, DPR – de la 8:00 la 20:00.

În DPR și LPR, întrebarea a fost pusă la „vot” dacă locuitorii locali susțin „intrarea republicii în Rusia ca entitate constitutivă a Federației Ruse”. În regiunile Zaporojie și Herson buletinele de vot conțin următoarea întrebare: „Sunteți în favoarea secesiunii de Ucraina, a formării unui stat independent de către regiune și a intrării acestuia în Federația Rusă ca subiect al Federației Ruse?”

Sursa

Distribuie articolul: