Deși activează în domeniul turismului de numai patru ani, Dorina Zdorovețchi este convinsă că acesta este jobul la care a visat mereu, pentru că această activitate îi aduce împlinire și fericire. Acest lucru se datorează faptului că astfel are șansa de a cunoaște oameni noi, de a-și face noi prietenii și de a se bucura de vacanțe bine organizate.

Un vis, ambiție și perseverență

„Mi-am început activitatea în domeniul turismului de la o simplu pariu cu soțul. Fiind însărcinată îi zic într-o zi că îmi place ideea și că, deși nu aveam experiență, voi reuși să avansez. La care el a fost un pic cam sceptic. Și cum sunt mai încăpățânată de fire, i-am spus „bine, îți voi demonstra că voi avea un mare succes!”. Acum el este mândru de mine”, povestește femeia.

Dorina vizitează peste 100 de hotele pe an!

„În acești ani am investit mult în cunoștințele mele și continui să o fac. Investesc în seminare, traininguri, vizitez diferite țări și fac cunoștință cu hotelurile de acolo, închei parteneriate. Toate astea le fac pentru turiștii mei. Pentru perioada care urmează am deja preconizate câteva călătorii: una în direcția Bodrum și alta spre Antalya, planific să ajung încă o dată în Bulgaria, iar în toamnă voi analiza piața hotelieră de pe loc din Grecia, Dubai și Thailanda. Anual vizitez peste 100 de hotele, pe care le pot ulterior recomanda cu încredere turiștilor. Sunt o norocoasă, deoarece cu mulți dintre ei am reușit să legăm o relație de prietenie.”, dezvăluie agentul.

Care e cheia succesului?

„Dacă ar fi să definesc succesul meu printr-un cuvânt, acesta ar fi sinceritatea. Este important să fiu sinceră atunci când recomand un hotel sau o țară, iar acum mă bucur când oamenii care apelează la mine au încredere în mine și mă lasă să le aleg singură hotelul”

Recomandări pentru turiști atunci când își aleg hotelul

  1. Povestiți-i agentului dumneavoastră toate preferințele și așteptările pe care le aveți, menționând și cele mai mici detalii. Astfel persoana care vă va deservi va înțelege ce doriți cu adevărat și împreună veți planifica  vacanța la care ați visat.
  2. Analizați hotelurile pe diferite site-uri, citiți neapărat recenziile. Da, și cele mai scumpe hoteluri au recenzii negative, iar dacă hotelul e slăbuț, acest lucru este vizibil. Mai bine adăugați niște bani și mergeți la un hotel mai bun sau schimbați țara – acest lucru îl recomand mereu turiștilor. Decât să plecați în Turcia și să nimeriți într-un hotel foarte slab, mai bine mergeți în Bulgaria și vă cazați într-un hotel decent.
  3. Recomand turiștilor să nu creadă în toată publicitatea făcută: nu tot ce este ieftin este și bun.

Care este avantajul în organizarea vacanței prin intermediul unei agenții:

1. Atunci când vă organizați o vacanță cu ajutorul unui agent de turism, acesta va recomanda hotelul care merită banii cheltuiți.

2. Agenția poartă o responsabilitate mare pentru turiști pe tot parcursul vacanței, până la întoarcerea acestora în țară.

3. În cazul în care apare o problemă, agenția o rezolvă, iar dacă ați apelat la site-urile gen booking, vă dați seama că nu are cine vă remedia situațiile neplăcute.

4. Atunci când procurați o foaie turistică prin agenție, de obicei totul este inclus în preț: zbor, transfer, asigurare și nu trebuie să mai pierzi timpul până le faci separat.

5. Prețul pentru cazare în hotel este de multe ori mult mai avantajos prin intermediul unei agenții decât prin site, care fiind intermediar, percepe o taxă.

Destinația preferată de vacanță

„Din țările vizitate de mine personal, cel mai mult m-a fascinat Egiptul. Marea roșie, cred, că nu se compară cu nicio mare. Frumusețea sub acvatică m-a lăsat pur și simplu fără cuvinte. Este ceva ce nu se transmite prin cuvinte și ceva ce merită de văzut”, încheie aceasta.

Sursa foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: