Cum te relaxezi, dacă nu cu un film bun? Ok, nu știm dacă acest film te va face să te destinzi, dar cel puțin știm că te va pune pe gânduri și poate chiar te va face mai empatic. Sunt sigură că știi cine este Jackie Kennedy – soția celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy și Prima Doamnă a Statelor Unite în timpul președinției acestuia, din 1961 până la asasinarea lui, în 1963. 

Ce simte o femeie care își vede soțul străpuns de un glonț în cap? Acest lucru încearcă să îl redea actrița Natalie Portman în filmul – „Jackie”.

 Tragedia cuprinsese întreaga lume, dar nimeni nu s-a întrebat ce e cu adevărat în sufletul unei femei care încearcă să ţină cu mâna creierul înăuntrul craniului soţului ei.

Jaqueline Lee Kennedy Onassis  a fost cândva cea mai puternică femeie din lume. Până în 1963. Când președintele și sufletul ei pereche a fost asasinat. John F. Kennedy a știut mereu că trebuie să se facă iubit. I-a plăcut. Dar atunci când ești prea plăcut de lume îți faci și dușmani. Iar aceştia, de multe ori, provin din rândurile celor care te aplaudă. Satisfacerea privirilor publicului american însetat după spectacol a fost sfârșitul pentru el: o limuzină decapotabilă.

Regizorul chilian Pablo Larrain o transformă pe Natalie Portman și prezintă povestea Primei Doamne devenită Prima Văduvă a Statelor Unite ale Americii. Pelicula este structurată în jurul interviului acordat de Jackie revistei „Life”, la o săptămână după tragicul eveniment.

„Oamenii au nevoie de istorie; au nevoie să ştie că un om chiar a trăit aici”. Suferinţa ei nu conta, ci poporul american. Pâine şi circ. Funeraliile lui JFK – unul dintre cele mai mediatizate spectacole de televiziune.

Acesta este un film despre durerea estompată, despre moartea în showbiz, despre o femeie care mai întâi de toate a fost Prima Doamnă a Statelor Unite şi apoi soţie. Moștenirea JFK nu trebuia întinată în niciun fel. Moartea trebuia valorificată.

Filmul are un puternic impact emoţional. La început, Jackie îşi spală mâinile de sânge, tremurând inconştient, dar graţios. Apoi, le spune copiilor că tatăl lor nu va mai veni acasă. Apoi, sindromul de stres posttraumatic.

Distribuie articolul: