Ip Man 2 este un film biografic de arte marțiale din Hong Kong din 2008, bazat liber pe viața lui Ip Man, un mare maestru al artei marțiale Wing Chun. O continuare a filmului Ip Man din 2008, Ip Man 2 a fost regizat de Wilson Yip și îl are în distribuție pe Donnie Yen, care reia rolul principal. Continuând după evenimentele din filmul anterior, continuarea se concentrează pe viața timpurie a lui Ip în Hong Kong-ul britanic.

El încearcă să-și propage disciplina Wing Chun, dar se confruntă cu rivalitatea altor practicanți, inclusiv maestrul local al artelor marțiale Hung Ga, Hung Chun-nam (Sammo Hung), și mai târziu campionul britanic de box Taylor„The Twister” Miller (Darren Shahlavi).

Filmul a apărut ăn anul 2010, iar actorii care joacă în rolurile principale sunt Donnie Yen, Sammo Hung, Huang Xiaoming, Lynn Hung și Darren Shahla. Regia filmului aparține lui Wilson Yip.

Maestrul Wing Chun Ip Man și familia sa se mută în Hong Kong în 1949, după evadarea lor din Foshan ocupată de japonezi. În 1950, Ip încearcă să deschidă o școală pentru a-și propaga arta, precum și pentru a-și câștiga existența în vremurile dificile, dar se luptă să atragă studenți din cauza lipsei de reputație în oraș. Într-o zi, un tânăr pe nume Wong Shun Leung apare și îl provoacă pe Ip la o luptă, dar este ușor învins. Wong pleacă și aduce o bandă de prieteni să se răzbune, dar Ip îi învinge cu ușurință și pe ei. Uimiți și impresionați de abilitățile lui Ip, Wong și prietenii săi devin primii elevi ai lui Ip, aducând mai mulți discipoli pentru a ajuta școala să prospere.

Anul 1949 se confruntă și cu invazia japoneză în China. Vremurile erau dificile, sărăcie, șomaj, iar pentru bani, unii chinezi au fost dispuși să renunțe de demnitate, trecând de partea ocupantului.

Banda lui Wong Shun Leung își jefuiau proprii concetățeni pentru bani și mâncare. Revin în satul lui Ip Man și vor să jefuiască o fabrică. Pentru că nu aveau bani, le dă un termen pentru a face rost de ei. Fiul patronului, nu a putut rămâne indiferent la situație, mai ales că tatăl său a fost lovit cu brutalitate, merge la Ip Man. Acesta învață angajații companiei stilul său de arte marțiale, încurajându-i în același timp.

Pe de cealaltă parte, ocupanții au provocat localnicii să lupte arte marțiale, promițându-le de mâncare. Unii participanți la lupte, erau omorâți. Ip Man, văzând nedreptatea din localitatea sa, a intervenit, luptându-se cu demnitate și onoare. În același timp, Ip Man reușește să-l învingă și pe șeful ocupanților, colonelul Miura, care se credea invincibil. În acest film vedem cultura, istoria, tradițiile și stilurile diferite de arte marțiale chinezești.

Un film istoric foarte bun, emotiv, unde eroii principali ne arată ce este onoarea și demnitatea.

 

Distribuie articolul: