Filmul „Competencia oficial” este o coproducție între Spania și Argentina și poate fi găsit cu subtitrare în limba engleză. În engleză, titlul filmului este Official Competition

Filmul a apărut în anul 2021. Genul filmului este comedie și dramă. Actorii principali sunt Penélope Cruz, Antonio Banderas, José Luis Gómez și Oscar Martinez. Filmul este regizat de Mariano Cohn și Gaston Duprat. 

 

Un om de afaceri miliardar (José Luis Gómez) în căutare de faimă și prestigiu social decide să finanțeze un film unic, inovator. Dar nu orice film. Pentru a atinge acest obiectiv, el angajează pe cei mai buni dintre cei mai buni. Echipa este formată din celebra regizoare Lola Cuevas (Penélope Cruz) și doi actori cunoscuți care se laudă nu numai cu un talent enorm, ci și cu un ego și mai mare: Félix Rivero și Iván Torres. Ambele sunt legende, dar nu tocmai cei mai buni prieteni. Printr-o serie de teste din ce în ce mai hilare puse de Lola, Félix și Iván trebuie să se confrunte nu numai unul cu celălalt, ci și propriile moșteniri.

Filmul începe cu întrebarea omului de afaceri miliardar: cum îl vede lumea?

Răspunsul angajatului a fost simplu: Ca un om care a început de la zero, iar azi este un lider în industria farmaceutică și hrănește aproape 10 000 de familii. 

Lola Cuevas este o regizoare foarte bună la nivel mondial. A câștigat foarte multe premii. E apreciată de critici. Nu oferă interviuri și e un caz particular. Ea ar trebui să regizeze o carte, drepturile de autor fiind obținute de echipa miliardarului José Luis Gómez. Lola Cuevas este sigură în meseria ei și garantează că actorii Félix Rivero și Iván Torres sunt cei mai buni, chiar dacă aparțin la două lumi diferite. Iván Torres are un prestigiu foarte mare, pe când Félix Rivero este o vedetă la nivel mondial. Între cele două personaje este o tensiune oarecare, chiar dacă nu au jucat niciodată împreună.

Subiectul romanului nu este simplă deloc: este vorba de istoria a doi frați, Manuel un om introvertid și fratele său mai mare Pedro, bogat și foarte sigur de el însuși. Acțiunea are loc în anul 1970 într-un sat. Manuel călătorește cu părinții, într-o noapte și este beat. Pierde controlul volanului și se produce un accident. Părinții mor în accident. Pedro îl denunță la poliție.

Acesta este subiectul filmului comandat de miliardarul José Luis Gómez. Veți vedea cum se regizează un film și cât de importante sunt anumite nuanțe.

 

Distribuie articolul: