Actrița, care are doi copii de 11 și 9 ani cu Javier Bardem, critică expunerea adolescenților la ecrane și lipsa protecției împotriva conținutului de pe platforme. „Ciudat”. Aceasta este relația pe care actrița Penélope Cruz cu rețelele de socializare, așa cum este descrisă într-un interviu la programul american CBS Sunday Morning.

„Le folosesc foarte puțin și într-un mod foarte atent”, a adăugat interpretul Parallel Mothers, care, de exemplu, are un cont de Instagram cu aproape șase milioane de urmăritori, dar dedicat exclusiv domeniului profesional. „Există ceva care nu are sens și afectează în special generațiile tinere. Mă simt foarte rău pentru cei care sunt acum adolescenți. E ca și cum lumea face un fel de experiment cu ele. „Oh, să vedem, ce se întâmplă dacă expuneți un copil de 12 ani la atâta tehnologie?

Relația actuală dintre această tehnologie și copii nu este un subiect străin actriței. Cruz are doi copii cu actorul Javier Bardem, Leo și Luna, pe care încearcă să-i educe în utilizarea rațională a dispozitivelor electronice, evitând, de exemplu, să aibă conturi pe rețelele de socializare până când vor împlini vârsta de 16 ani. Or să aibă un telefon mobil până când sunt „mult mai bătrâni”. Câteva măsuri care o fac să se numească „foarte dură cu tehnologie”. „Cred că asta protejează sănătatea mintală, dar par să fac parte dintr-o minoritate”, a reflectat ea, explicând în timp ce le permite copiilor săi să se uite din când în când la desene animate sau filme. „Cum să nu-i las să se uite la filme? Mi-au oferit momente incredibile de fericire încă de când eram mică”, a asigurat ea.

În discursul său, Penélope Cruz a fost foarte fermă cu privire la expunerea tinerilor la rețelele de socializare și a opinat că există o „lipsă de protecție”. „Nu există nicio protecție pentru ei, pentru creierul care încă se dezvoltă și felul în care acest lucru le afectează modul în care se văd pe ei înșiși, la fel ca tot ce ține de bullying și atâtea lucruri care nu sunt copilăria pe care am avut-o“, spune el.

Menținerea copiilor departe de universul digital este o practică obișnuită în rândul marilor manageri ai companiilor de tehnologie precum Google, Microsoft și Apple. Tim Cook, directorul executiv al acestuia din urmă, a declarat într-un act al ziarului The Guardian, că, deși nu are urmași, îi pune niște limite nepotului său de 12 ani, care nu are voie să folosească rețelele de socializare. Predecesorul său, Steve Jobs, a fost, de asemenea, un susținător al restricțiilor și, în ciuda faptului că a fost unul dintre capetele gânditoare ale unora dintre cele mai bine vândute dispozitive electronice din lume în ultimele decenii, nu a avut nicio reținere să admită că nimeni nu a intrat în el. tabletă iPad, pe care a conceput-o el însuși.

Distribuie articolul: