Echipa Clubului Interact Chișinău s-a mobilizat în ajunul începutului noului an școlar pentru a fi alături de o familie din nordul țării. Aceștia au vizitat o familie monoparentală cu trei copii, dintre care doi minori (de 11 și 15 ani) din satul Unguri, raionul Ocnița. Iată ce le-au dus în dar.

Tatăl, fost preot, a decedat din cauza îmbolnăvirii de Covid-19, iar mama celor trei copii suferă de tumoare cerebrală și este într-o stare gravă.  Situația financiară este precară, familia are datorii de zeci de mii de lei din cauza intervențiilor chirurgicale și a tratamentelor. Chiar și casa în care locuiesc nu le aparține, iar o perioadă lungă au locuit în biserică.

„Am reușit să colectăm haine pentru cei 2 copii, iar bugetul clubului a fost folosit pentru procurarea lucrurilor necesare pentru școală (haine, încălțăminte, rechizite de școală). Datorită companiei Supraten, am obținut materiale de construcție de care au nevoie pentru casă. Pe lângă aceasta, câțiva doritori au oferit ajutor financiar. Echipa noastră a petrecut timpul cu ei, am aflat mai multe despre copii, școală și condițiile de acolo și problemele cu care se confruntă”, ne-au povestit voluntarii.

Interact Club Chișinău este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și areligioasă, ce are scopul de a îmbunătăți societatea prin intermediul organizării evenimentelor destinate dezvoltării tinerilor. Banii strânși în urma vânzării biletelor pentru evenimente, sunt ulterior investiți în caritate.