Dacă vrei să discutăm despre un slăbit frumos, conștient, încetișor și sigur, fără înfometare și cu rezultate pe termen lung, acest articol este pentru tine. Nu îți pot da garanții că vei da jos câte un kilogram pe zi, căci ritmul sănătos de slăbit este de fapt de circa un kilogram pe săptămână.

Te rog, nu-ți mai seta obiective fantastice când este vorba de slăbit! Nu suntem într-o cursă de autoîmbolnăvire și nici nu se va întâmpla o tragedie dacă ritmul tău de dat jos kilogramele în plus va fi cel sănătos.

Mai mult chiar, nu e nimic corect în a mânca de două sau trei ori mai puțin decât ți-e rata metabolică. În câteva săptămâni sau chiar zile, vei stresa atât de mult organismul, încât tot slăbitul tău se va bloca și vei ajunge la vechea disperare: mă îngraș și de la aer! Da, pentru că un corp stresat nu slăbește. Nu mai vorbesc aici de cât de periculos este pentru sănătate să mergi pe o dietă hipocalorică și săracă în nutrienți.

Așadar, ca să cultivi realismul în slăbit, recunoaște-ți înainte de toate că ești om. Ai slăbiciunile tale, ai poftele și dorinţele tale. Și asta e absolut normal.

Cum inviți realismul în cura ta de slăbire?

Realismul în slăbit înseamnă, în primul rând, mult simţ practic și multă consecvență în ceea ce faci. Iar aici îți vine în ajutor puterea obișnuinței și abilitatea de a te adapta. Se spune că pe lumea asta au de câștigat cel mai mult cei mereu adaptabili la mediul lor înconjurător. Practic, ai de găsit ferestre de oportunitate în care poţi acţiona, în care să mai corectezi un pic regimul tău, în care să mai adaugi niște mișcare în viața ta, în care să poți să fii tare, să consumi legume și fructe crude și tot așa. Să ai răbdare ca slăbitul să meargă într-un ritm normal, fără a apăsa pedala până în pâmânt, căci dislocarea toxinelor din procesul de slăbire poate duce la intoxicarea organismului, dacă acestea nu se elimnă eficient, pas cu pas.

Realismul în slăbit mai înseamnă și să înlocuiești alergatul cu mersul în ritm rapid, dacă sănătatea nu-ți permite să faci sport intens, să nu iei liftul când revii acasă, și să faci niște exerciții când găsești 30 de minute libere.

Realismul în slăbit mai înseamnă și să bei apă când simți că parcă – parcă ți-ar fi foame, căci de multe ori destul doar deshidratați, nu flămânzi.

Așadar, ce ai de făcut ca să vezi rezultate reale din slăbit și să-ți consolidezi și sănătatea, între timp?

  • Adăugă fructe și legume proaspete în dieta ta – vitaminele și nutrieții din fructele și legumele naturale te vor ajuta să te însănătoșești, îți vor da energie și îți vor umple mai ușor stomacul, dat fiind faptul că sunt pline de fibre și apă, care le fac mai voluminoase, dar mai puțin calorice.
  • Evită combinațiile grele – probabil că ai auzit de combinațiile care îți încetinesc serios digestia, cum ar fi cartofii cu carne, sau pastele cu șuncă și smântână (carbohidrații cu grăsimi), ori adăugarea fructelor în mâncărurile tale gătite.
  • Simplifică cina – respectând numai acest principiu, te asigur că deja o să poți să vezi rezultate frumoase, așadar, recomandarea mea este fără produse de origine animală la cină, căci ele îngreunează mult digestia, iar nutriționiștii recomandă să avem stomacul gol când mergem la somn. Deci, să mâncăm nu mai târziu de trei ore înainte de somn și să facem o combinație vegetală, ușurică.
  • Bea suficientă apă – știu că sună deja clișeic, dar acest principiu este cât se poate de adevărat și cât se poate de ignorat de omul modern. Or, toate procesele din organismul nostru au nevoie de apă, pentru o funcționare optimă, iar fără o cantitate suficientă de apă, organele noastre funcționează în regim de stres.
  • Repornește arderile din tinerețe – când vorbesc de arderi mă refer la sport, însă nu dintr-acela după care să nu mai vrei niciodată să mai mergi la sală. Sportul trebuie făcut asumat și responsabil, de patru – cinci ori pe săptămână pentru a da drumul la arderi și a crește în mod natural sinteza de coenzima Q10 din corp, care este stocată în mitocondrii și îți amplifică arderile naturale, nu doar din timpul sportului, ci și mult timp după.
  • Fără ingredientul care te sabotează în toate încercările tale de a-ți îmbunătăți viața, și anume: stresul – nu vei slăbi atâta timp cât corpul tău va fi în stres, ori în asemenea instanțe se schimbă toată chimia corpului, iar arderile devin secundare. Mai important pentru corpul tău este să te scoată din stres, nu slăbitul. Adăugă, așadar, ingedientul care a funcționat la toți ceilați care au slăbit o dată și pentru totdeauna: iubirea. Tratându-te cu îngâduință și cu blândețe, îți vei ajuta corpul să elimine gradat toxinele adunate în grăsimi și te vei menține pe linia de plutire în provocarea ta către schimbare.
  • Păstrează pauzele alimentare – nu mai ronțăi între mese și nu mai gusta din toate prăjiturile care îți ies în cale! Ronțăind non-stop nu-i dai pace stomacului tău să-și facă eficient treaba, digerând la ultima masă, căci îi dai iar de treabă și el iarăși trebuie să-și facă calculele și s-o ia de la capăt cu producția acidul clorhidric care participă la digestie.
  • Dormi suficient – la fel de clișeic și la fel de adevărat ca la apă. După cum îți spuneam mai sus, un corp stresat are alte priorități decât slăbitul, iar lipsa cronică de somn este un motiv serios de stres.

Respectă aceste reguli și vei observa cum nu doar că vrei începe să dai jos din kilograme, ci ți se va îmbunătăți și starea generală de sănătate în două – trei luni; și vezi atuncea automotivare! Vei fi de neoprit. Numai ai răbdare să-ți intri în ritm.

Distribuie articolul: