În Săptămâna Internațională a Alăptării într-un local din capitală a fost amenajat un spațiu pentru mămicile care vor dori să își alăpteze copilul, dar care a astăzi a fost mutat în WC. 

Vlogerița Alina Andronache a fost cea care a dezvăluit cum a fost trimisă în WC să își alăpteze copilul.

Citește și: O mamă a fost trimisă în WC să își alăpteze copilul! Se întâmplă într-un local din Chișinău- Foto

EA.md a contactat Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), asociație care a implementat acest proiect, în colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). 

Vezi și: Un loc de alăptare special amenajat pentru asta s-a inaugurat într-un restaurant din capitală (Foto/Video)

Președinta AFAM, Otilia Drăguțanu  care a fost să discute cu administrația localului a explicat pe pagina asociației de facebook că a fost o neînțelegere la mijloc:

„Ne pare rău pentru neînțelegerea creată. Există două spații în Andy’s Pizza Centru (lângă Teatrul de Operă): unul pentru schimbarea scutecelor în baie, altul în sală, pentru alăptat, deși puteți alăpta oriunde vă simțiți comod. Cereți perna pentru alăptare de la chelneri sau administrator. În zilele care urmează personalul revenit din concediu și nou angajat va fi instruit suplimentar pentru a presta la nivel acest serviciu nou, dar atât de necesar. Vă mulțumim încă o dată pentru sesizare și cerem scuze pentru disconfortul cauzat. Pentru orice sugestii de îmbunătățire vă rugăm mult să ne contactați”, a relatat președinta AFAM.