Sunt atâtea mituri și păreri legate de tunsul bebelușului, încât te poți pierde foarte ușor și-ți pot aduce o doză de stres în plus. De aceea, întrebarea este: tunzi sau nu bebelușul? Va fi mai des părul după?

Cele mai multe sunt legate de tradiții: „Să nu tunzi copilul până nu i s-a luat moțul!”, „Doamne ferește să o tunzi până i se va rupe turta fetei”, expresii destul de cunoscute. La fel ca și cele în care după ce a împlinit bebelușul un an, acesta trebuie ras în cap, pentru ca „să-i crească părul adevărat, că cel pe care-l are acum pe cap este „de bebeluș” până la „să-i crească mai des”.

Dar ce spun specialiștii?
Nu, nu este adevărat. Rasul bebelușului pe cap nu are nicio legătură cu densitatea podoabei capilare a copilului. Genetica este cea care îi stabilește culoarea părului, grosimea firelor de păr și da, și densitatea!

Ce trebuie să știi?
Până în jurul vârstei de patru luni bebelușul își pierde o parte sau chiar tot părul cu care s-a născut, iar acest proces este cât se poate de firesc. Și, s-ar putea ca după această perioadă părul care crește să nu fie uniform sau să dureze mai mult până crește. Ceea ce, din nou, este un lucru normal.

Reține!
Nu contează cât de mult îți piepteni părul, dacă „îi iei din vârfuri” sau dacă îl razi de tot, aceste lucruri nu vor influența densitatea părului.

Distribuie articolul: