O poveste incredibilă dintr-un cartier de pe insula Timor circulă pe Internet, senzibilizând o lume întreagă. O localnică în vârstă de 47 de ani, pe nume Kauka, s-a întâlnit pentru prima dată cu mama sa după 39 de ani după ce a fost răpită.

Totul s-a întâmplat în 1978, atunci când armata indoneziană a invadat Timorul de Est sub pretextul de anti-colonialism. Atunci Kauka a fost luată ostatic de către soldații inamici.

Așa a ajuns în familia unui militar, iar acolo a fost tratată brutal: a fost bătută, forțată să le slujească și își băteau joc stingând mucurile de țigări tot de ea. După ce s-a mutat cu noua familie în Indonezia, femeia s-a confruntat numai cu necazuri și suferințe. A fost impusă să se convertească de la catolicism la islam.

Citește și: Bonele din Marea Britanie sunt învățate de foștii agenți secreți să se apere și să salveze copilul de la răpire

După un timp, Kauka a reușit să fugă, adăpostindu-se în casa surorii tatălui ei vitreg. Înainte de a muri, mătușa sa a rugat-o să accepte să devină noua soție a soțului ei, iar Kauka a acceptat. În calitate de noua parteneră de viață a bărbatului femeii care a murit, și-a luat angajamentul de a menține familia și și-a asumat mai multe treburi ale casei, având grijă și de copiii rămași orfani de mamă.

După ce a trecut ocupația indoneziană de 24 de ani, care a durat între anii 1975-1999, Kauka a putut să se întoarcă acasă și să se reîntâlnească cu rudele care au supraviețuit. Luna trecută, prin intermediul unei organizații caritabile, Kauka a revenit în satul Berleo din Timorul de Est.

Acolo a fost întâmpinată de fratele mai mic, pe care însă, la început, nu l-a recunoscut. În fața casei, o aștepta și mama sa. Kauka a îmbrățișat-o strâns, însă, a mărturisit că deja nici pe ea nu o mai recunoaște. Cu toate acestea, după câteva minute de conversație, cele două și-au amintit mai multe momente din copilăria tinerei răpite. În acele clipe, Kauka i-a luat mâna mamei , s-a uitat la încheietură și a văzut o cicatrice, care a apărut în urma unui incident atunci când Kauka era mică. „Aceasta e mama mea”, a spus femeia în lacrimi.

Citește și: Top 3 sfaturi pentru părinți oferite de o fetiță care la 14 ani a fost răpită și violată luni în șir! Și tu trebuie să le citești

Potrivit unor date oficiale, peste 4000 de copii au fost răpiți în timpul ocupației Timorului de Est.

Foto: theguardian.com

Distribuie articolul: