Quiche este o tartă franceză din aluat foietaj clasic, cu cașcaval, legume, carne și alte ingrediente. Deși arată „elegant” și mai mult clasic, se gătește extrem de ușor, fără ingrediente sofisticate. Cel mai important, e să respecți rețeta pas cu pas, pentru un rezultat gustos și uimitor. Să purcedem la treabă

Ingrediente

Pentru aluat

  • 2 ouă
  • 125 g de unt
  • 250 g de făină

Pentru umplutură

  • 250 g de broccoli
  • jumătate de piept de pui
  • 200 g de smântână sau iaurt grecesc
  • 2 ouă
  • sare, piper după gust
  • mozzarellla

Mod de preparare

  1. Pentru început, pregătim aluatul: amestecăm 2 ouă cu untul și făina. Frământăm aluatul, până îl obținem lipicios și elastic. Apoi îl punem în frigider pentru 30 de minute.
  2. Pentru umplutură, fierbem pieptul de pui și broccoli. După ce broccoli este fiert, turnăm deasupra apă rece. Lăsăm să se răcească tot.
  3. Smântâna o amestecăm cu ouăle, sarea și piperul.
  4. Luăm aluatul din frigider și îl întindem cu mâinile în formă. Apoi punem în cuptor pentru 10-15 minute la temperatura 160 de grade Celsius.
  5. Când aluatul este pe jumătate copt, punem deasupra broccoli și pieptul de pui. Apoi turnăm sosul din smântână.

Deasupra adăugăm mozzarella răzuită și punem la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Când tarta este gata, servește cu un pahar cu vin gustos, alături de cei dragi!

Poftă mare!