Vremea se încălzește, iar geamurile deschise devin o obișnuință. Consecințele însă pot fi tragice, atenționează oamenii legii. Doar în ultima săptămână, trei copii au căzut de la înălțime, scrie AGORA.md. Iată ce trebuie să întreprindă părinții.

„Geamurile fiind deschise, micuții sunt curioși și tentați să urce și să privească afară. O capcană sunt plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele și se produc tragedii”, comunică polițiștii.

Astfel, Inspectoratul General al Poliției vine cu câteva recomandări pentru părinți, pentru a preveni cazurile tragice:

– supravegheați copiii în permanență, în special dacă locuiți la bloc;

– dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, vă recomandăm să închideți toate geamurile;

– explicați minorilor acest pericol, de la cea mai mică vârstă, chiar dacă credeți că nu vă înțeleg încă;

– fiți atenți la plasele pentru insecte- copiii se bazează pe ele și cad cu ele;

– mutați mobilierul de lângă geamuri, pentru a exclude accesul la pervaz.

– blocați ferestrele cu utilaje speciale, instalați zăbrele, blocați mânerele. Sunt o mulțime de producători care propun diferite metode. Dacă nu puteți instala acum echipamentul de asigurare, puteți pur și simplu să deșurubați cu ușurință șuruburile care fixează mânerele și să le scoateți permanent după utilizare. Dacă instalați zăbrele la dimensiunea completă a ferestrei ar trebui să existe o modalitate de a o deschide rapid în caz de incendiu;

„Copiii sunt energici și curioși, iar câteva secunde de neatenție îți pot schimba complet viața.  Fii prudent, protejează-ți copilul!”, îndeamnă oamenii legii.

Foto: Pexels.com