Proteina de cânepă provine din planta de canabis și este o sursă excelentă de proteine ​​pe bază de plante. Nu conține THC (tetrahydrocannabinol), compusul psihoactiv găsit în marijuana. Este o plantă foarte durabilă, care poate crește într-o varietate de climate, iar diferitele părți ale plantei pot fi folosite în multe moduri.

Istoria arată că semințele de cânepă ca sursă de hrană datează de mii de ani. Documentele arată că cânepa a fost o sursă importantă de proteine, fibre și medicamente în Marea Mediterană, Egipt și Maroc multe secole î.Hr.

Poți mânca semințele de cânepă în două moduri: cu cojile îndepărtate sau sub formă de pudră făcută din semințe măcinate. Ambele moduri oferă o sursă excelentă de nutriție și multe beneficii pentru sănătate. Indiferent dacă ai deja o dietă pe bază de plante sau nu, proteina din cânepă poate deveni o bază excelentă în dieta ta.

Beneficii pentru sănătate

Există mai multe beneficii pentru sănătate ale proteinei de cânepă, motiv pentru care oamenii o mănâncă de mii de ani. Iată câteva dintre beneficiile de top atât ale semințelor de cânepă, cât și ale pulberii proteice de cânepă:

Sursă dietetică de proteine

Dacă încerci să scazi aportul de carne, poți încerca să încorporezi produse din cânepă în dieta ta. Aproximativ 25% din fiecare sămânță de cânepă este proteine, iar semințele sunt destul de sărace în grăsimi.

Consumul de proteine ​​slabe stimulează metabolismul, beneficiază digestia și promovează masa corporală slabă. Proteina de cânepă nu conține colesterol sau grăsimi saturate, spre deosebire de multe surse de proteine ​​animale. Trei linguri de pudră de proteine ​​​​de cânepă conțin aproximativ 90 de calorii și 3 grame de grăsime în timp ce sunt ambalate în 15 grame de proteine.

Mulți aminoacizi

Corpul uman are nevoie de 22 de aminoacizi pentru a funcționa corect. Aminoacizii sunt folosiți de creier pentru a construi proteine. Corpul primește aminoacizi din alimente, de obicei din produse de origine animală, cum ar fi carnea, laptele și ouăle.

Cu toate acestea, produsele din cânepă conțin toți aminoacizii necesari pentru a ajuta la repararea celulelor musculare, pentru a regla sistemul nervos și pentru a regla funcția creierului. Acest lucru le face un înlocuitor excelent pentru produsele de origine animală, mai ales că organismul nu poate produce mulți dintre acești acizi singur.

Poate preveni bolile cardiovasculare și cancerul

Atât pudra de proteine ​​​​de cânepă, cât și semințele de cânepă sunt bogate în acizi grași omega-3 și omega-6. Acești acizi grași esențiali ajută la menținerea sănătății cardiovasculare. Protejează inima, ajută la menținerea masei corporale slabe și la menținerea funcției creierului.

Datorită acestor acizi grași esențiali, unul dintre cele mai importante beneficii ale proteinei de cânepă este că poate ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, cancer, hipertensiune arterială și colesterol ridicat. Cânepa conține tocoferoli sau compuși care ajută în mod natural la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Proprietățile naturale ale produselor din cânepă ajută și la promovarea activității antioxidante în organism.

Produsele din cânepă au, de asemenea, niveluri ridicate de grăsimi polinesaturate care susțin sănătatea inimii. Fac acest lucru prin prevenirea blocării arterelor și scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Grăsimile polinesaturate pot fi benefice și după un eveniment cardiac, deoarece acționează pentru a proteja inima.

Vitamine și minerale

Un alt beneficiu pentru sănătate al proteinei de cânepă este că este o sursă naturală de multe vitamine și minerale importante de care corpul tău are nevoie pentru a rămâne sănătos. În special, produsele din cânepă sunt surse bune de fier, magneziu și mangan. Aceste minerale ajută la menținerea mai multor părți ale corpului dumneavoastră să funcționeze corect, în plus față de prevenirea îmbolnăvirilor și bolilor.

Semințele de cânepă și pudra proteică de cânepă conțin, de asemenea, o doză sănătoasă de potasiu, care ajută la echilibrarea apei și a electroliților din organism. Trei linguri de semințe de cânepă conțin aproximativ 370 de miligrame de potasiu, care este de două ori mai mult decât veți obține din alte surse, cum ar fi spanacul și portocalele.

Cantități și doze

Există multe moduri prin care puteți include produse din cânepă în dietă. O porție standard de semințe de cânepă sau pudră de proteine ​​​​de cânepă este de aproximativ 3 linguri sau 30 de grame. Puteți adăuga semințele în salată, cereale, produse de copt, supe crem sau boluri pentru smoothie.

Pudra de proteine ​​​​de cânepă este o alegere bună dacă ești fan al smoothie-urilor. Se amestecă bine și este o sursă excelentă de proteine ​​vegane dacă cauți un impuls înainte sau după antrenament. De asemenea, puteți amesteca pudra în iaurt sau boluri pentru smoothie, adăugând și alte seminte, fructe sau pomușoare.

Distribuie articolul: