Acest gest a fost făcut nu din dorința de a-și face o schimbare de look ci avea la bază un motiv întemeiat. Despre ce este vorba. 

Dinu Țurcanu este prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare din cadrul Universității Tehnice din Moldova. La începutul acestei săptămâni acesta i-a surprins pe toți afișându-se cu o nouă nuanță a părului.

„În ianuarie 2020, Webometrics, un top care analiza la acea vreme circa 28.000 de universități din întreaga lume, inclusiv instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova publica că UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei devenise lider printre universitățile din Moldova.

Mi-am promis că dacă în ianuarie 2021, #UTM își continuă poziția de lider 🥇🏆 în cadrul clasamentului universitar (care apropo analizează momentan peste 31 000 de universități) îmi vopsesc părul în culoarea albastru – culoarea branding-ului universitar. Adevărații bărbați își țin promisiunile”, a explicat prorectorul această schimbare. Studenții și colegii de breaslă din cadrul universității l-au susținut pe acesta. La fel și internauții au rămas surprinși plăcut și i-au apreciat curajul.

Foto: Facebook/DinuTurcanu

Cam în aceeași perioadă a anului 2020, un profesor de matematică din cadrul la Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, pe nume Alex Leahu, și-a vopsit barba în albastru, onorându-și astfel promisiunea față de discipolii săi. Condiția era ca mai mult de jumătate de clasă să obțină note de 9 și 10 la test, lucru care s-a și întâmplat.

Recent, Alex Leahu a fost invitatul special în cadrul emisiunii „După cortină”, așa că dacă îți dorești să afli mai multe despre acesta trebuie să vezi interviul.

Foto: Facebook/AlexLeahu

Nu-i așa că este un gest cool?

Distribuie articolul: