Comunitatea LGBT este acuzată de propagandă. Unii le reproșează că promovează idei imorale, care dăunează societății. Aceștia privesc lumea prin prisma creștinismului și nu conștientizează că și ei, de fapt, sunt ideologii unei religii, pe care o ridică la rang de lege universală.  Unii creștini nu conștientizează că religia ne este băgată pe gât, fără ca cineva să ne întrebe dacă ne dorim asta sau nu.

Când eram la școală, la ore, citeam parabole. Eram învățați să fim buni creștini și să credem în Dumnezeu. Existența lui nu era contestată. Pentru mulți, era ceva firesc. Ce s-ar fi întâmplat dacă am fi citit un text despre doi homosexuali? Mulți părinți s-ar fi revoltat, ar fi răcnit că se promovează valorile imorale. Comunitatea LGBT ar fi fost acuzată de propagandă și pusă la zid pentru că promovează desfrâul.

Ce promovează Biblia? Pedeapsa, misoginismul, sclavia, violența. Asta vreți să le citiți copiilor? Cum femeile erau văzute ca niște servitoare ale bărbatului? Cum femeia e o păcătoasă, care corupe bărbatul? Cum Dumnezeu și-a lăsat unicul fiu să fie torturat și răstignit?

Vreți să-mi spuneți că aceste lucruri nu afectează copilul? Vreți să-mi spuneți că e firesc ca un copil să vadă peste tot cruci cu Iisus răstignit, dar e dăunător să vadă două femei sau doi bărbați care se țin de mână?

Până în ziua de azi mă sperie acele cruci imense din sate. Nu vreau să-l văd pe Iisus răstignit când mă duc în vizită la bunica. Prefer să văd doi oameni care se iubesc, prefer să văd steaguri colorate.

Creștinii consideră că normele religioase trebuie respectate de către întreaga societate, că acestea sunt niște reguli divine, pe care nu trebuie să le încălcăm. Dar trăim într-un stat laic. Dogma creștină nu mai trebuie să  ne  dicteze cum să trăim. Creștinii nu trebuie să-și impună valorile, nu trebuie să incite la ură și discriminare. Majoritatea dintre ei sunt ipocriți și nu înțeleg că ei sunt cei care fac propagandă, o propagandă a urii.

Persoanele LGBT există și aceștia trebuie să aibă aceleași drepturi ca și persoanele heterosexuale. Nimeni nu are dreptul să le spună pe cine să iubească și ce să facă. Câți dintre creștini, în prezent, se căsătoresc virgini? Câți dintre creștini respectă normele religioase? Însă aceștia strigă în gura mare că sunt creștini și le spun altora ce să facă. Haideți fiecare să ne trăim viața așa cum ne dorim și în conformitate cu legile bunului-simț. Haideți să nu mai promovăm habotnicismul și să începem să fim toleranți.

Unii creștini ar trebui să renunțe la ipocrizie și să înțeleagă că cea mai mare propagandă în societatea din Republica Moldova o fac ei. Ar trebui să le vorbim copiilor despre comunitatea LGBT și să îi învățăm să nu judece și să îi respecte pe toți oamenii, indiferent de rasă, gen, orientare sexuală.

Copiii trebuie să aibă libertatea să aleagă dacă vor sau nu să fie creștini. Aceștia nu trebuie duși la biserică. Nu trebuie impuși să citească Biblia. Mulți consideră că e firesc să educăm copilul în spiritul creștin și să-i corupem mintea de mic cu dogmele religioase.

Dragi creștini, cum v-ați simți dacă vi s-ar interzice să mai credeți? Dacă vi s-ar interzice să mergeți la Biserică? Dacă vi s-ar interzice să-l iubiți pe Dumnezeu? Dacă vi s-ar interzice să vă cununați? Sunt sigură că v-ați simți discriminați. Atunci de ce faceți același lucru față de comunitatea  LGBT, atunci de ce le interziceți să se iubească? De ce le interziceți aceleași drepturi pe care le aveți? Nu ați vrea să îi acceptați?

În viziunea mea, un creștin bun e cel care își iubește semenii, cel care îi ascultă și îi ajută. Unde e mila creștinească când blestemați pe cei care nu sunt de acord cu voi? Unde e mila creștinească atunci când știți că persoanele din comunitatea LGBT sunt mai predispuse să se sinucidă?

Nu știm dacă Dumnezeu există. Însă religia, de-a lungul timpului, a fost un instrument cu ajutorul căruia oamenii erau manipulați și ținuți în frâu. Haideți să rupem lanțurile dogmatismului și să trăim în armonie și pace.

Distribuie articolul: