Douăzeci și două de autospeciale de intervenție au format o coloană imensă de tehnică specializată decorată cu luminițe și ghirlande de sărbătoare. Acestea au pornit de la intrarea în capitală de pe strada Calea Ieșilor și au mers pe cele mai importante artere a municipiului Chișinău pentru a transmite oamenilor dispoziția de sărbătoare. Caravana Salvatorilor și Pompierilor a putut fi văzută de locuitorii municipiului în sectoarele Centru, Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica. Oamenii au urmărit coloana pompierilor de la ferestrele propriilor locuințe sau din stradă. 

După ce aceasta a patrulat străzile capitalei, autovehiculele specializate au ajuns în centrul Chișinăului fiind parcate în fața Ministerului Afacerilor Interne, unde a avut loc inaugurarea oficială a „Caravanei Salvatorilor și Pompierilor”.

După inaugurarea evenimentului coloana de autospeciale a mers pe străzile capitalei până la aeroportul internațional Chișinău, iar locuitorii municipiului au putut urmări magia luminițelor de pe tehnica specializată. După ce Caravana a făcut un tur al orașului. Coloana a ajuns la copiii internați în două unități medicale.

Aproape 300 de micuți internați la Institutul Mamei și a Copilului, dar și alți copii din Institutul Oncologic au avut parte de un spectacol feeric organizat de Orchestra Model a Inspectoratului General de Carabinieri și Corul Credo. Cei mici au putut urmări autospecialele de la ferestrele saloanelor, iar ulterior au primit cadouri care au fost aduse de salvatori și pompieri. Mai târziu de un program de sărbătoare au beneficiat și mai multe persoane de la Centrul de Plasament Diaconia.

Caravana Salvatorilor și Pompierilor este organizată de IGSU de cinci ani consecutiv și are scopul de a transmite bună dispoziție de sărbătoare dar și prevenirea oamenilor la capitolul situațiilor de risc.

Foto: Fotokiri.com, ProDeco Iluminare