O profesoară de limba și lieratura rusă din Barnaul a fost concediată din cauza fotografiilor postate pe rețelele de socializare. Colegii de breaslă din toată țara și-au arătat solidaritatea față de femeie printr-un flashmob online în costume de baie, relatează The Moscow Times.
Tatiana Kuvshinnikova, o profesoară de gimnaziu din orașul Barnaul, a fost forțată să-și dea demisia după ce părinții unui elev s-au plâns de fotografiile acestea în care apărea într-un costum de baie și într-o rochie de Anul Nou, notează hotnews.ro.
Povestea a fost preluată la nivel național după ce directorul școlii în care lucra Kuvshinnikova i-a trimis o scrisoare în care o cataloga „prostituată” și o „pată în reputația școlii”.
Ca răspuns la abordarea dură a conducerii școlii, profesorii din Rusia au inițiat o mișcare sub deviza #șiprofesoriisuntoameni prin care au postat pe conturile lor de social-media fotografii cu ei în costume de baie sau în echipament sportiv de fitness, criticând astfel situația în care a fost pusă Kuvshinnikova.

Distribuie articolul: