Cu siguranță o cunoașteți deja pe Năstica - „Profa de vin” cea care ne învață arta de a savura un vin bun. Anastasia are o poveste impresionantă. A demonstrat că prin muncă și responsabilitate poți ajunge pe cele mai înalte culmi. De la o simplă chelneriță dintr-un restaurant din Dubai a devenit sommelier internațional.

„Am făcut 4 ani de școală la UTM. Am plecat la Dubai și am lucrat chelner. Am lucrat doar 6 luni chelner. Managerul meu când a văzut că sunt atât de activă m-a întrebat dacă sunt cointeresată să fac un training internațional pe vinuri și am acceptat. Am fost sponsorizată de compania în care lucram.”

A făcut 3 nivele de cursuri și astfel a devenit un sommelier foarte bun și cotat în Europa.
A reușit să îi răsplătească pe care care au ajutat-o să studieze, iar ei nu au regretat nicio clipă că au investit într-o tânără din Republica Moldova.

Fiind încă studentă, Anastasia a avut ocazia să contribuie la crearea vinului Purcari  și pe lângă băuturile fine, Anastasia s-a încumetat să fac și propriul ei whisky, într-o vizită în Scoția. Cu toate că a avut o carieră fulminantă la Dubai, Anastasia a ales să revină în Moldova, unde are un obiectiv bine stabilit pentru anul 2018.

„Vreau să renaștem școala de vinuri din Moldova.”

Ce planuri mai are Anastasia, dar și mai multe lucruri curioase despre vinuri aflați din interviu.

Vezi și: Cum faci un izvar ca la carte? Te învață profa ta de vin, Anastasia Sărătură (Video)

Distribuie articolul: