În ciuda faptului că frigiderele sunt atât de populare în întreaga lume, ai crede că ar trebui să existe o distincție clară între ce alimente ar trebui să fie păstrate într-un frigider și care nu. Depozitarea alimentelor în frigider, nu numai că poate altera gustul și textura alimentelor, dar, în multe cazuri, poate face ca alimentele să devină inutilizabile sau nesigure Iată câteva dintre alimentele pe care nu ar trebui să le păstrați în frigider, conform site-ului Tasting Table.

Uleiul 

Uleiul de măsline, uleiul de floarea-soarelui sunt produse esențiale atunci când gătim.  Cu toate acestea, o mulțime de lucruri se pot întâmpla dacă păstrați la frigider uleiul de gătit. În mod natural, diferitele niveluri de grăsime din aceste uleiuri vor modifica metoda de depozitare. Singurele tipuri de uleiuri depozitate în frigider ar trebui să fie cele cu un conținut ridicat de grăsimi polinesaturate sau mononesaturate.

Uleiurile cu un conținut ridicat de grăsimi saturate, inclusiv uleiul de palmier și uleiul de cocos, trebuie păstrate la temperatura camerei și într-un loc întunecos. Infiltrarea luminii va altera calitatea uleiului, așa că vă recomandăm să îl lași în dulap. În mod similar, uleiul de măsline are potențialul de a se întări atunci când este plasat în frigider, așa că este recomandat să plasezi sticla într-un loc răcoros și uscat din bucătărie.

Cartofii cruzi

La fel ca alte legume rădăcinoase, inclusiv napii și morcovii, cartoful poate rezista până la trei luni, depozitat într-o cămară răcoroasă și întunecată.

Frigiderul este mult prea rece pentru cartof. Când cartoful este prea rece, începe să transforme amidonul în zaharuri; acest lucru duce la decolorarea exteriorului cartofului, precum și la o textură deosebit de respingătoare. Unele cercetări indică faptul că depozitarea cartofilor în frigider duce, de asemenea, la eliberarea de acrilamidă în timpul procesului de gătire. Această substanță chimică este cunoscută ca fiind cancerigenă.

Însă, se recomandă să decojești cartofii, să-i tăi și să-i pui în apă, apoi în frigider. Apa va încetini procesul natural de înnegrire a cartofilor decojiți și îi va păstra proaspeți pentru când îi veți folosi data viitoare.

Castraveții

Umiditatea din frigider pot face ca aceste legume să se transforme într-o mizerie mucegăită și îmbâcsită. Cel mai important pas pe care îl poți face atunci când înveți cum să depozitezi castraveții este să usuci foarte bine castravetele înainte de a-l pune într-o pungă sau un recipient. Acești castraveți întregi ar trebui să rămână proaspeți timp de aproximativ o săptămână.

Dacă trebuie neapărat să păstrezi castraveții în frigider, există trei locuri potrivite: în sertarul cu fructe, pe ușă sau spre partea din față. Acest lucru va împiedica castravetele să înghețe și să modifice dramatic textura legumei.

Usturoiul

Mai multe studii au indicat faptul că depozitarea usturoiului în frigider poate provoca germinarea de două ori mai repede decât usturoiul depozitat la temperatura camerei. Deși usturoiul germinat poate fi consumat în siguranță, aroma sa ascuțită și amară nu este ideală pentru majoritatea mâncărurilor. Păstrarea usturoiului într-un spațiu bine ventilat este o altă modalitate de a crește longevitatea acestuia; depozitați cățeii întregi într-o pungă din plasă pentru a reduce riscul de mucegai.

Roșiile

Ca și alte alimente de pe lista noastră, este clar că frigul este un ucigaș de arome. Potrivit unui studiu, expunerea roșiilor la temperaturi scăzute modifică  textura și aroma fructului. Dacă dorești să pui în frigider o roșie tăiată, acoperă capătul tăiat și lasă bucata în frigider nu mai mult de două zile.

Bananele 

Multe lucruri se pot întâmpla dacă pui la frigider bananele, și foarte puține dintre ele sunt bune. Condițiile calde și umede vor face ca bananele să se coacă rapid.

Untul

Untul din comerț a fost deja pasteurizat pentru a elimina bacteriile și agenții patogeni. În plus, conținutul ridicat de grăsimi (aproape 80%) și conținutul scăzut de apă previn apariția agenților patogeni. Cu toate acestea, evită să depozitezi untul într-un loc în care va fi expus la lumină și la aer pentru a preveni apariția mirosului neplăcut.

Ciocolata

Există un motiv simplu pentru care nu ar trebui să păstrezi niciodată ciocolata în frigider: cu siguranță nu este la fel de gustoasă atunci când este rece! Ciocolata este foarte susceptibilă la condensare din cauza schimbărilor de temperatură din frigiderul tău. Deoarece condensarea face ca ciocolata să producă mici cristale de zahăr, ciocolata păstrată în frigider va avea un mic strat alb de cristale, numit floare de zahăr. Chiar dacă aspectul nu te deranjează, gustul ciocolatei ar putea să nu-ți placă.

Păstrează ciocolata într-un mediu întunecat, într-un dulap. Ciocolata cu lapte poate rezista aproximativ un an, în timp ce ciocolata neagră poate rezista în jur de doi ani.

Piersicile și nectarinele

Nu este o idee bună să pui în frigider fructele cu sâmburi, precum cireșele, piersicile și nectarinele, deoarece frigul poate altera aroma și textura acestor fructe. Fructele cu sâmburi se coc cel mai bine atunci când sunt lăsate pe tejghea, mai degrabă decât într-un frigider. Unele fructe cu sâmburi, cum ar fi cireșele, în special, nu se simt bine într-un mediu umed.