Încă se mai întâlnesc astfel de produse prin magazine și școli. Potrivit Tv8, produse alimentare expirate sau marcate incorect, printre care ouă și carne au fost depistate în mai multe unități de comerț, alimentație publică și blocuri alimentare din cadrul instituțiilor de învățământ general, aziluri, centre de plasament, spitale. ANSA a luat măsuri. 

Așadar, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus retragerea din comerț a produselor alimentare neconforme.

Printre neregulile identificate se numără comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat, marcarea neconformă, starea sanitaro-igienică necorespunzătoare, lipsa controlului medical și instruirii igienice a personalului angajat, neasigurarea trasabilității produselor, lipsa indicatoarelor de preț, dar și a actelor de proveniență.


ANSA a efectuat în total 92 de controale, în urma cărora au fost emise 31 de prescripții și întocmite 27 de procese verbale cu privire la contravenție. Totodată, conform Planului de monitorizare al Agenției, pentru investigații de laborator, au fost prelevate probe (apă, produse finite, sanitație).

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri în domeniul legislației protecției consumatorului, consumatorii sunt îndemnați să depună o petiție la ANSA.

Sursa: Tv8

 

Distribuie articolul: