„Știm că cei care astăzi guvernează vor să creeze probleme artificiale […] pentru a bloca activitatea poligonului de la Țânțăreni, singurul poligon din țară prevăzut pentru depozitarea deșeurilor”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă susținute la 13 ianuarie, 2022. PAS, pe de altă parte, susține că municipiul devine tot mai murdar, tocmai din cauza că edilul refuză să implementeze proiectele de mediu elaborate în CMC.

O serie de acuzații cu privire la șantaj venit din partea parlamentarilor PAS au fost aduse de către edilul capitalei. Acesta susține că PAS ar favoriza compania privată ABS Recycling”, ca să obțină de la stat granturi de 50 de milioane de lei când, de fapt, doar 8% din volumul de deșeuri colectate de ei sunt reciclate. Mai mult, primarul afirmă că gunoiul colectat de ABS Recycling” se duce pe un poligon ilegal de la Boșcana: … atragem atenția că depozitul de la Boșcana nu are nici cele mai simple elemente pentru a activa ca depozit de deșeuri”. În același timp, consiliera PAS, Zinaida Popa, este de părere că întrucât anual sunt produse circa 200,000 de tone de deșeuri, poligonul de la Țânțăreni ar putea deveni neîncăpător peste 7 ani. „Primăria municipiului Chișinău va fi nevoită să caute un alt loc pe care să-l umple cu gunoi”, mai declară vicepreședinta fracțiunii.

Ion Ceban accentuează, în replică, de faptul că investiții mari au fost și încă urmează să fie făcute în cadrul poligonului de la Țânțăreni pentru a susține starea de funcționare a acestuia, prezentând și un material video care ar demonstra realizările Primăriei Chișinău în zonă.

Amintim că în anul 2021 investițiile realizate la poligonul Țânțăreni, dar și în localitate au fost de circa 27 de milioane de lei.