Prințul Philip era internat în spital recent, dar se pare că starea lui de sănătate a fost mai gravă decât credeau fanii Familiei Regale Britanice. Soțul Reginei Elisabeta a suferit o intervenție pentru o afecțiune cardiacă, iar operația ar fi decurs cu succes, după cum au dezvăluit oficialii de la Palatul Buckingham, scrie verdict.ro

„Ducele de Edinburgh a suferit ieri o intervenție reușită pentru o afecțiune cardiacă preexistentă la Spitalul Sf. Bartolomeu. Alteța Sa Regală va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, pentru a se odihni și pentru a se recupera.”, aflăm din comunicatul de presă al Palatului Buckingham, potrivit publicației People.

Reprezentanții au adăugat că nu vor oferi mai multe detalii în acest moment. Acesta a fost transferat la Sf. Bartolomeu după ce a petrecut aproape două săptămâni la spitalul King Edward VII. În urmă cu aproape zece ani, în decembrie 2011, Prințul Philip era transportat cu avionul la spital pentru a fi supus unei operații de urgență pentru a debloca o arteră. 

Pe atunci, medicii îi implantau un stent pe arteră, iar intervenția era descrisă ca fiind foarte puțin invazivă. Soțul Reginei Elisabeta va împlini 100 de ani în iulie. Camilla Bowles, soția Prințului Charles, a vizitat de curând un centru COVID-19, unde a făcut și câteva dezvăluiri despre starea de sănătate a Prințului Philip.

Aceasta a povestit că starea lui de sănătate se îmbunătățește, dar încă are dureri. „Îi ținem pumnii!”, a zis Camilla Bowles, potrivit publicației menționate mai sus. Soțul Reginei Elisabeta era mutat luni într-un alt spital, după ce a petrecut aproape două săptămâni la King Edward VII.

Pe atunci, reprezentanții de la Palatul Buckingham dezvăluiau că Prințul Philip este tratat pentru o infecție și răspunde la tratament, dar va fi supus mai multor teste pentru afecțiunea cardiacă preexistentă. Acesta va rămâne în continuare în spital.

„Ducele de Edinburgh a fost transferat astăzi de la spitalul King Edward VII la spitalul Sf. Bartolomeu, unde medicii vor continua să-l trateze pentru o infecție, precum și să efectueze teste și investigații pentru o afecțiune cardiacă preexistentă. Ducele răspunde la tratament, dar se așteaptă să rămână în spital până cel puțin la sfârșitul săptămânii.”, a spus un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Prințul Philip a avut un singur vizitator, anume Prințul Charles, ce era surprins de paparazzi pe data de 20 februarie la spitalul King Edward VII. Câteva zile mai târziu, Prințul William făcea primele declarații despre starea bunicului său: „Este bine. Îl țin sub observație.” Între timp, Regina Elisabeta a rămas la Palatul Windsor pentru a-și duce la capăt îndatoririle regale.

Citește și: Prințul Charles, cu ochii în lacrimi, după ce și-a vizitat tatăl la spital. Prințul Philip ar fi în stare gravă

Distribuie articolul: