Capsula include zece articole vestimentare de bază pentru femei și opt articole pentru bărbați, realizate în întregime manual din cele mai bune țesături englezești și italiene.

Cum se vede că prințul Charles s-a interesat de modă, la ai săi 71 de ani. Recent, el a prezentat o colecție de articole vestimentare atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Colecția este intitulată Modern Artisan Project și este realizată în colaborare cu Yoox Net-a-Porter Group.

Capsula include zece articole de bază de îmbrăcăminte pentru femei și opt articole pentru bărbați, realizate în întregime manual din cele mai bune țesături englezești și italiene. Printre acestea se numără costume cu pantaloni largi, paltoane, cămăși, rochii, pulovere și cardigane. Studenții din Marea Britanie și Italia au lucrat asupra designului vestimentar.

Veniturile din vânzarea colecției vor fi donate către Fundația de caritate a Prințului. „Designul capsulei, creat în anul celei de-a 500-a aniversări a morții lui Leonardo da Vinci, a fost inspirat de convergența artei și științei în opera unui geniu. Rezultatul este o colecție care combină potrivirea austeră și simplitatea desenelor”, se menționează într-un comunicat elaborat de reprezentații fundației de caritate.

Anterior, Charles a acordat un interviu pentru revista Vogue, în care a vorbit despre consumul conștient și respectul pentru lucruri. „Sunt unul dintre acei oameni care ar prefera să-și dea pantofii sau hainele la reparație decât să le arunce. Prefer să am lucrurile reparate, dacă este necesar. Când eram copil și mergeam să vedem un producător de pantofi în Scoția, urmăream cu admirație cum el schimba talpa unor pantofi vechi”, a spus Charles.

Sursă: glamour.ru